Projektkollen

Vulkano - Konsthall och showroom som ger försmak till Södra Änggården

Vulkano är konsthallen och showroomet som ger försmak till framtidens Södra Änggården. I galleriet ges konstnärer utrymme att skapa och ställa ut. Det går också att låna för event och upplevelser som riktar sig mot Södra Änggården. Bakom Vulkano står Platzer, Hökerum Bygg, Peab Bostad, Månsson Fastigheter, Bonava och Hem från Skanska, som tillsammans driver utvecklingen av den nya stadsdelen.

Södra Änggården kommer att bli en levande kvartersstad med närhet till såväl skog som stadsliv. En central del i stadsdelen är konsten, och förhoppningsvis den konst som kommer att skapas i upplevelsegalleriet Vulkano.

Hållbarhet i fokus

En viktig del i utvecklingen av Södra Änggårdens nya showroom har varit hållbarhet – något som också kommer att vara centralt i den blivande stadsdelen. Därför har det varit naturligt att använda sig av hållbara och återvunna material vid uppbyggandet. Del av möblemang och modellen över stadsdelen är gjord i återvunnen Wellpapp, och  man har även tagit tillvara mycket av byggnadens industriella karaktär i utformandet av upplevelsegalleriet.

I dagsläget har har Vulkano och showroomet inte några fasta öppettider. Det är helt enkelt öppet när det är någon form av event. Följ Södra Änggården på Instagram eller Facebook för att få koll på öppettider och events. Privata visningar kan även bokas genom att kontakta info@sodraanggarden.se.

För mer information. Besök sodraanggarden.se/vulkano

Vulkano är vidöppet för event som riktar uppmärksamheten mot Södra Änggården. Här finns alla möjligheter att ordna en intim föreläsning, interaktiv workshop, dansföreställning eller vad du nu vill göra.
I dagsläget har har showroomet inte några fasta öppettider. Det är helt enkelt öppet när det är någon form av event. Följ Södra Änggården på Instagram eller Facebook för att få koll på öppettider och events.
Eftersom själva idén med Södra Änggården är att skapa stadsmiljö i ett gammalt industriområde, var det naturligt att placera showroomet i en utrymd industrifastighet.
Söker du en plats där du kan ställa ut dina målningar, fotografier, skulpturer, installationer eller kanske iscensätta en interaktiv föreställning? Då är Vulkano ett galleri och en scen med oanade möjligheter.