Logistik

Nu är det officiellt. Stena Line signerar inriktningsavtal tillsammans med Hamnen om flytt till Arendal

Nu är det officiellt. Göteborgs Hamn och Stena Line meddelande under tisdagen att de tillsammans har skrivit ett inriktningsavtal om flytt av färjerederiets verksamhet till Arendal från och med 2027. Ambitionen är att stärka Göteborg som ett hållbart nordiskt godsnav. Samtidigt är det ytterligare ett steg mot en ny generations Arendal med flera projekt på gång i området.

Efter att vi tillsammans med Göteborgs Hamn i september 2021 slöt avtal om en försäljning av delar av fastigheten Arendal är till sist avsikten med affären officiell. Stena Line har tecknat ett inriktningsavtal tillsammans med hamnen om att flytta både Danmark- och Tysklandsterminalerna till området. Tanken är att Stena Line ska kunna tillträda ett 25-årigt arrendeavtal i Arendal senast den 1 januari 2027.

Efter att Platzer och Göteborgs Hamn i september 2021 slöt avtal om en försäljning av delar av fastigheten Arendal är till sist avsikten med affären officiell. Stena Line har tecknat ett inriktningsavtal tillsammans med hamnen om att flytta både Danmark- och Tysklandsterminalerna till området. Tanken är att Stena Line ska kunna tillträda ett 25-årigt arrendeavtal i Arendal senast den 1 januari 2027.

Ambitionen är att både kunna stärka Göteborg som ett hållbart nordiskt godsnav och den gemensamma visionen om hållbar sjöfart och hamnhantering förklarar Göteborgs Hamn i ett pressmeddelande. Samtidigt går det hand i hand med kommunens planer på att utveckla en tät blandstad längs älvstränderna. Vi på Platzer är positiva till utvecklingen och glada över att kunna möjliggöra en affär som både bidrar till det egna området Arendal, och tillgängliggör ett centralt läge vid vattnet för göteborgarna.

 – Vi är väldigt glada över att snart kunna kalla Stena Line våra grannar i Arendal. Detta stärker Göteborg och Arendal som Nordens bästa logistikläge med fokus på att vara ledande inom hållbara mobilitetslösningar inom såväl väg som vatten, säger Johan Franzén, affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

Arendal är ett av logistiksveriges mest diversifierade utvecklingsområden med stor bredd av lokaltyper och verksamheter. Området är just nu i en spännande expansionsfas. Här planerar vi att utveckla befintliga fastigheter och förtäta området genom flera kommande nybyggnationsprojekt inom logistik- och industrisegmentet. Även områdets serviceutbud och kontorskluster kommer att förstärkas. I januari öppnade exempelvis restaurangsatsningen West End. Områdets största restauranglokal på över 2 000 kvm har genomgått en total make over och inretts i fyra spännande teman.

Arendal är ett blandområde i ordets rätta bemärkelse. Här finns stora logistik- och industrilokaler såväl som trevliga grönområden.