Nyhet

Sofia kan bli Årets Fastighetsförvaltare

För sjätte året i rad utser föreningen Aff i samarbete med Förvaltarforum, Årets Fastighetsförvaltare. Vi är mycket stolta och glada över att Sofia Dalbert, kommersiell förvaltare hos oss på Platzer, är en av tre som har chansen att kamma hem den prestigefyllda utmärkelsen inom kommersiell förvaltning. Därför passade vi på att ställa henne några frågor.

Sofia, kan du berätta lite kort om dig själv? Jag är en person som gillar att ha mycket saker på gång och påbörjar ofta något nytt innan det tidigare är avslutat. Att klura ut kreativa lösningar och planera tilltalar mig egentligen mer än själva genomförandet. Vilket kanske inte klingar så bra med att försöka totalrenovera ett hus, något som jag gör just nu. Lyckligtvis har jag teamat ihop mig med min man Alexander som gillar genomförandefasen. Utöver renovering gillar jag att resa, träffa mina nära och leta efter fina saker på loppis.

Vad tycker du är mest intressant med ditt yrke som kommersiell förvaltare? Att få träffa människor inom alla möjliga branscher och tillsammans försöka hitta lösningar som utvecklar verksamheter och skapar affärsmöjligheter. Det känns kul att få vara med och påverka utvecklingen och innehållet i staden.

Du arbetar med ett av våra utvecklingsområden, Almedals Fabriker. Hur är det att förvalta ett område som är i ständig förändring? Det passar mig perfekt! Almedals fabriker är ett område med mycket karaktär som jag både vurmar för att utveckla och omsorgsfullt förvalta. Våra befintliga hyresgäster ska ha en fungerande vardag samtidigt som det genomförs förändringsarbeten utanför fönstret, vilket är en komplex situation som kräver sin planering och flexibilitet på ett annat sätt än i ett område som är ”klart”.

Vad ser du fram emot mest under 2021? Att få komma tillbaka till kontoret, restaurangerna och alla andra publika utrymmen. Att få träffas igen, helt enkelt. Vi har också ett spännande projekt på gång i Almedals Fabriker där lokalen kommer bli något utöver det vanliga! Det ser jag lite extra fram emot att få berätta mer om längre fram.

Läs mer om nomineringen