Student på Platzer

LIA-studenter på Platzer; "Det känns som att det finns oändligt mycket att göra och lära sig"

Under hösten har vi välkomnat två studenter från Fastighetsakademin i Göteborg. Maja Tobisson och Linn Knutsson går sista året på utbildningen till teknisk förvaltare och gör sin tredje och sista LIA-period (lärande i arbete) på Platzer. Fastighetsbranschen lockade dem med ständiga utvecklingsmöjligheter och utmaningar. ”Det känns som att det finns oändligt mycket att göra och lära sig”, berättar Maja och Linn när vi passade på att ställa några snabba frågor till dem. 

Maja Tobisson och Linn Knutsson går sista året på utbildningen till teknisk förvaltare och gör sin tredje och sista LIA-period hos oss på Platzer.

Vad har ni gjort under er LIA-period på Platzer?
Framför allt har vi fått gå bredvid och skugga de olika tekniska förvaltarna och få en bra och bred inblick i deras vardagliga arbete. Vi har fått hjälpa dem med en del arbetsmoment, och även fått göra en egen utredning av GSM-sändare i de olika fastigheterna, vilket var utmanande men roligt. Under praktikperioden har vi även varit med på projektavdelningen, intervjuat olika avdelningschefer, hållbarhetsansvarig och verksamhetsutvecklare på Platzer.

Vilka kunskaper och erfarenheter från praktikperioden kommer ni ta med er framåt i arbetslivet?
Det tekniska intresset är väldigt viktigt att ha med sig i den här branschen, och IT-området blir bara större och viktigare att ha koll på. Som tekniska förvaltare är det lika viktigt att ha koll på de tekniska installationerna i ”sina” fastigheter som det är att dokumentera och följa upp de ekonomiska aspekterna av förvaltandet. Genom vår praktik på Platzer har vi fått ett ännu större intresse och fördjupade kunskaper inom teknik, energifrågor och IT.

Har ni fått fångats av något särskilt arbetsområde inom praktiken?
Maja: – Projektledning! Jag har kanske inte fått ett helt nytt intresse för detta område, utan det har snarare fördjupats under min tid på Platzer. Jag gillar att göra många olika saker och projektledning verkar, precis som förvaltning, bidra till en varierad vardag. Jag tror att mitt tekniska intresse i kombination med mitt intresse för att skapa goda relationer passar bra i projektledarrollen.

Linn: – Jag tror inte jag fångats av något specifikt, men har tyckt att det varit väldigt utvecklande att vara med på felsökningar av installationstekniska system. Det har fördjupat min förståelse för fastighetsdrift och att man kan komma väldigt långt själv, bara man ger sig ut och börjar titta och skruva.

 

Vill du också göra din praktik hos oss på Platzer? Anmäl ditt intresse på vår karriärsida karriär/platzer.se . Anmälan till höstens platser öppnar i maj 2024.