Nyhet

Gamlestaden tar storkliv - detta händer i området

Gamlestaden har tagit stora kliv i sin utvecklingsresa. Under sommaren färdigställdes flera efterlängtade projekt, som gång- och cykelbron, stadens nya cykelhus, och de efterlängtade restaurangerna Backyard och Hyaku Sushi. Ja, så mycket kul har faktiskt hänt i Gamlestaden att vi tyckte det var dags att lista allt. 

Rollin´ Bistros rullar in i Gamlestaden Fabriker.

Det var en efterlängtad invigning, när populära Rollin´ Bistros slog upp dörrarna till sin restaurang Backyard. Lokalen har under våren genomgått en omvandling, och har fått sin Rollin´ Bistros-”touch” med detaljer i sprakande färger, mycket grönska, och såklart en food truck i ett hörn. Här bjuds det på riktigt goda luncher (och i framtiden sköna aw-häng och event). Missa inte att följa Rollin´ Bistros på Instagram för allt det senaste.

Rollin´ Bistros Backyard har fått det gamla pannrummet från 1903 att börja ryka igen.
Menyn på Hyaku består av japanska rätter. Utöver sushi kommer det finnas möjlighet att välja mellan 4-5 rätter samt Poh Keh.

Hyaku öppnar i Gamlestads torg

Hur länge har vi inte saknat en riktigt god Sushi på torget? Well, nu behöver vi inte sakna mer. Den 1 september öppnade Hyaku Sushi. Maten är fantastiskt god och lokalen är dessutom en av de coolaste sushirestauranger som vi någonsin har besökt. Hyaku ligger i gångtunneln mot Slakthusområdet. Läs mer om dem i vårt hyresgästreportage, och för mer Sushi-content missa inte att följa Hyaku på Instagram.

Apoteket Express till Gamlestads torg

En mötesplats behöver service för dagens alla behov. Därför är vi väldigt glada över att kunna välkomna Apoteket till Gamlestads torg. Den 24 september slog de upp dörrarna för sin nya butik Apoteket Express Gamlestaden. Apoteket Express är ett enklare sätt att hämta ut recept, handla läkemedel och andra hälsoprodukter. Här finns inga kölappar eller sittplatser, fokus ligger på att du snabbt ska kunna handla eller hämta ut förbeställda varor. Öppettiderna är mån-fre 7-19, lör 10-15 och sön 11-15.

Mer hållbart pendlande till göteborgarna!

Vi diggar verkligen cykeln som färdmedel. Det är hållbart, och ger dessutom lite vardagsmotion. Därför tycker vi det är toppen att Göteborgs stad väljer att satsa mer på cyklisterna i staden genom att uppföra flera strategiskt placerade cykelhus. Det första att stå klart ligger i Gamlestaden och har plats för  600 cyklar. I framtiden planeras även  ytterligare cykelhus vid Västlänkens tre stationer: Centralstationen, Haga och Korsvägen.

Gång- och cykelbron gör det enklare att förflytta sig i Gamlestaden.
Gamlestadens brygga är nu tillgänglig för allmänheten. En perfekt plats för lunchen, eller varför inte bara en paus i solen.
De färgglada husen har byggts av Peab som just nu bygger Brf Gamlestads Plaza, 75 bostadsrätter bakom Gamlestads torg.

Att bygga en brygga

Det är ju inte bara vi som bygger och utvecklar Gamlestaden. Peab är exempelvis också här. Och under de senaste åren har deras projekt BRF Gamlestads brygga byggts mittemot Gamlestads torg. Men så i sommar, så var allt äntligen klart. Härliga grannar har flyttat in, och marken runt omkring de färgglada husen har färdigställts. Det innebär även att bryggan nu är öppen för häng. Tyvärr verkar det som att sommaren sakteligen lämnar oss. Men med någon varm dryck i handen och lite tjockare kläder så är det ju en perfekt plats för to go-lunchen.

Snabbspåret för fotgängare och cyklister

Om du är som vi och hänger mycket i Gamlestaden, så har du kanske upplevt att den tillfälliga omvägen mellan Gamlestads torg / Slakthusområdet och Gamlestadens Fabriker är onödigt lång. Därför är det ju verkligen underbart att gång – och cykelbron över Säveån nu har öppnats. Helt plötsligt känns det ju precis så nära som det faktisk är!

Mycket har hänt i Gamlestaden, och trots denna långa lista har vi inte kunnat nämna allt. Närmast inväntar vi besked om detaljplanen för Gamlestadens Fabriker som innebär att byggnationen av ca 300 bostäder och flera nya kontor kan påbörjas. Bakom Gamlestads torg fortsätter nu etapp två för byggnationen av ytterligare bostäder och i Slakthusområdet väntar fler spännande nyheter. Med andra ord, mer att se fram emot för oss som gillar Gamlestaden.