Torslanda

Gunnar Engellaus väg

Sörred 7:24

Som en del av Volvos expansion i Torslanda byggdes den här fastigheten på 60-talet för att vara hemmaplan för deras IT-avdelning. Runt hörnet finns ett grönyteområde att vila ögonen på från byggnaden. Den här fastigheten var en del av Platzers förvärv 2017.

Fastighet: Sörred 7:24

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Torslanda

Adress: Gunnar Engellaus väg

Byggår: 1960

28 min till Landvetter flygplats

14 min till Centralstationen

7 st busslinjer

205 st parkeringsplatser

7 200 m till matvaruhandel

Gym finns i området

1st golfbana i området

Restaurang finns i området

1 500 m till Hisingsleden

Fastigheten

Som en del av Volvos expansion i Torslanda byggdes den här fastigheten på 60-talet för att vara hemmaplan för deras IT-avdelning. Runt hörnet finns ett grönyteområde att vila ögonen på från byggnaden. Den här fastigheten var en del av Platzers förvärv 2017.

Lokalutformning

Lokalerna har en klassisk 60-talsutformning blandat med nymoderna attribut som en öppen planlösning och flertalet mötesrum, både stora och små.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda. Tillsammans för och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Torslanda

Om Göteborg är en bil, så är Torslanda själva motorn i Göteborgs industriella framfart. Utan Torslandas fordonsindustri hade Göteborg inte sett likadant ut. Här har Volvos framgångar banat väg för ett koncentrerat industriellt nav för sina och de många underleverantörers verksamheter.

Utforska området

Omgivning

Torslanda och bilindustrin har länge haft en nära anknytning till varandra. Här återfinns huvudkontoret för Volvo Cars AB och resterande företag i området är primärt underleverantörer till ett av Sveriges mest välkända varumärken. Torslandaverken ligger också nära logistiskt till Göteborgs hamn vilket underlättar exporten till utlandet. Sedan Platzers inträde i Torslanda 2017 finns möjligheter att uppföra byggnader på nuvarande fastighetsbestånd.

Kommunikationer

Volvo IT, 50 meter från fastigheten, är närmaste busshållplats där Expressbussarna Gul, Lila och Röd samt lokalbussarna 24, 27, 121 och 148 stannar.

Service

I området kring fastigheten finns flertalet lunchrestauranger och annan service, exempelvis bank och gym. Några minuter i bil från fastigheten ligger Hisingens Golf & Friskvårdscenter, Torslanda Golfklubb och Arken Hotel & Art Garden Spa där hotellövernattningar och konferenser kan bokas. Nedanför berget, på Sörredsgården, kan man både träna på SATS och bada. Vid Syrhåla finns både en Gokart- och Folkracebana. Expansiva Amhult ligger som nästa anhalt med ICA Maxi.

Parkering

Vid fastigheten finns 205 utomhusparkeringar att tillgå.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Gunnar Engellaus väg.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation