Att vara ett fastighetsbolag och stadsutvecklare är mer än att bara förvalta och bygga hus. För oss handlar det om att skapa miljöer som förhöjer människors vardag – kontoret där innovationer uppstår, skyskrapan som formar en skyline eller ett resecentrum där nya möten äger rum. Genom utveckling på flera nivåer påverkar vi allt från enskilda byggnader till stadens utveckling i stort.
Platzer är idag en aktiv aktör när Göteborg utvecklas. Ofta äger vi flera fastigheter i ett område, vilket gör att vi kan ta ett helhetsgrepp och skapa attraktiva stadsmiljöer som fungerar över tid. För där människor trivs, där trivs också bolag. Fler företag och fler människor skapar trivsel och trygghet. Det gör i sin tur att ännu fler söker sig till området. Arbetet med hållbara stadsdelar sker i nära samverkan med hyresgäster och andra aktörer i området. Genom att använda internationellt etablerade samverkansformer kommer vi att få fram data för fortsatt utveckling efter hand.
Våra medarbetare är vår allra viktigaste tillgång. Det är medarbetarna som möter våra kunder och som driver projekten framåt. Vi arbetar med långsiktig utveckling, tillsammans brinner vi för att utveckla Göteborg idag och för framtiden. Vi tror att en framgångsfaktor för att utveckla ett samhälle är att spegla det. Därför strävar vi efter att komplettera organisationen med personer med olika bakgrund, utbildning och erfarenhet.
Vi är en drivande part i utvecklingen av Gamlestaden och en del av samverkansprojektet BID Gamlestaden. BID står för Business Improvement Districts och är en metod för att få lokala aktörer att samlas runt ett gemensamt intresse, den lokala stadsdelen. BID Gamlestaden är ett Sverigeunikt samverkansprojekt mellan åtta förvaltningar och bolag inom Göteborgs stad och den ideella stiftelsen Gamlestadens fastighetsägarförening. Syftet med samarbetet är att främja jämlikhet och hållbarhet i Göteborg samt att stärka stadsutvecklingen och förutsättningar för näringsliv i området. Målet är ett Gamlestaden som är en attraktiv och trygg plats att leva och verka på.
Sociala hållbarhetsmål
Våra sociala mål har tagits fram med utgångspunkt i vår vision om att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i. Stadsutveckling fungerar bäst när man gör det ihop och vi samverkar därför aktivt med andra aktörer i utvalda delområden. Vår viktigaste resurs är våra medarbetare. Vi vet att vi gör ett bättre jobb om vi drar nytta av varandras olikheter och satsar på jämställdhet i hela organisationen och på alla nivåer. Genom att fortsätta stärka företagskulturen och öka trovärdigheten vill vi skapa en av branschens bästa arbetsplatser.
Vi ska aktivt samverka med andra aktörer inom utvalda delområden.
I våra elva utvalda delområden deltar vi aktivt i samverkansprojekt i nio av dem.
Vi är aktiva i samverkansprojekt i nio av våra utvalda områden. Exempel på dessa är BID Gamlestaden, Purple Flag i centrala Göteborg samt gemensam utveckling av Gamlestaden, Almedal och Södra Änggården.
Fördelning av män och kvinnor ska ligga inom spannet 40–60 procent: Ledningsgrupp.
Fördelningen inom ledningsgruppen var 75 procent kvinnor och 25 procent män.
Vi tror att en heterogen grupp medarbetare ger ett bättre resultat. Vår ledningsgrupp består av 7 kvinnor och 2 män vilket innebär att vi inte når vårt mål om en fördelning mellan 40-60 procent.
Fördelning av män och kvinnor ska ligga inom spannet 40–60 procent: Chefer.
Vi arbetar aktivt för att ha en jämn könsfördelning på alla nivåer. I vår chefsgrupp är det idag 56 procent kvinnor och 44 procent män.
Vi lever upp till målsättningen om en jämn könsfördelning inom spannet 40-60 procent inom vår chefsgrupp.
Fördelning av män och kvinnor ska ligga inom spannet 40–60 procent: Medarbetare.
Bland medarbetare (ej chefer/ledningsgrupp) är 46 procent kvinnor.
Vi lever upp till en jämn könsfördelning bland våra medarbetare men vi fortsätter sträva efter än mer blandade arbetsgrupper.
Vi ska bidra till kompetensförsörjning i branschen genom att erbjuda praktikplatser, examensarbete och sommarjobb.
Vi ska bidra till kompetensförsörjning i branschen genom att erbjuda praktikplatser, examensarbete och sommarjobb till minst 10 studerande per år.
Vi erbjöd praktikplatser, examensarbete och sommarjobb till totalt 19 studerande på högskole- och gymnasial nivå under 2024.