Platzers medarbetare tipsar – Här är Göteborgs bästa sommarplatser

Vad fort våren gick! Helt plötsligt är sommaren här och semestertiderna närmar sig med stormsteg. Tur är väl det, för när är vår fina stad som bäst om inte just nu. Så till alla er som ska spendera sommaren i Göteborg så kommer här några tips från våra medarbetare på Göteborgs bästa sommarplatser.

1. Cykla mellan broarna

Christina Cedérus Olauson, Uthyrare

Vårt första tips är perfekt för dig som tycker att en hel cykelsemester är ett för stort åtagande. Christina, uthyrare på Platzer tipsar om en tur på två hjul mellan broarna. Dra ihop kompisgänget och planera in många stopp på vägen så blir detta garanterat en av sommarens höjdpunkter!

”Cykla mellan broarna och nyttja de fina cykelvägarna från Lilla Bommen via Stenpiren, Masthugget, Majorna, Röda Sten, över Älvsborgsbron, Färjenäs, Sannegården, Lindholmen, Frihamnen och över Hisingsbron tillbaka. Trevliga fikastopp och annan god mat och dryck är ett måste längs vägen 😊”

Foto: Per Pixel Petersson/Mediabank Göteborg & Co

2. Botaniska Trädgården

Karoliina Callavik, Verksamhetsutvecklingschef

Tips nummer två kommer från en inbiten Stockholmare, men som såklart älskar Göteborg. För Karoliina, vår verksamhetsutvecklingschef, finns det ingen trädgård som slår Botaniska trädgården.

Min bästa plats i Göteborg är Botaniska trädgården, som i sin lummighet slår allt jag sett i trädgårdsväg i Sverige. Och det kommer från en inbiten Stockholmare.

Foto: Peter Kvarnström/Mediabank Göteborg & Co

3. Rörö naturreservat

Marcus Sandahl, Sälj- och uthyrningschef

Vår nya Sälj- och uthyrningschef Marcus drar givetvis sitt strå till stacken. Om det är något som ni inte ska missa i sommar så är det Rörö naturreservat. Magiskt enligt källor. Vi vill även passa på att ge fotocred till sommartipsaren själv som också bidragit med egna statister.

”Rörö naturreservat är en magisk plats som alla kan ta sig till då det även går kollektivtrafik dit med båtar. Se bild från ”Kellys bar” som ligger på västsidan med öppet hav utåt. Kolla fälten med blommor!

Foto: Privat

4. Gelaterian Göteborg, vid Grönsakstorget

Karin Lundberg Affärsutvecklare

Vad vore en sommar utan glass? Och i Göteborg har vi den godaste glassen utanför Italien, i alla fall om vi frågar Karin som är affärsutvecklare på Platzer. Vi vet ju inte hur ni känner men vi kommer att köa. Och brynt smör, hur gott låter inte det?!

”Godaste glassen utanför Italien. Värt att köa för att få köpa deras egentillverkade italienska hantverksglass. De byter smaker kontinuerligt, men om du får möjlighet så testa pistageglassen eller smaken ”brynt smör”.

Foto: Gelaterian Göteborg

5. Gamla Ullevi under en matchdag med IFK Göteborg

Håkan Johansson, Fastighetsansvarig

När vi skrev till IFKs presstjänst för att be om en passande bild till vår sommarlista kunde de genast gissa vem av våra anställda som hade gett nästa tips. Frågan är faktiskt om inte Håkan är IFK Göteborgs största supporter?

”Besök Gamla Ullevi, se IFK och sjung med i ”Snart skiner Poseidon” med en fullsatt arena. Det slår det mesta. 💙🤍 Stort, jättestort.

Foto: IFK Göteborg 

6. Lokalproducerat på cykel

Johan Björkman, Marknadsansvarig

Det ser ut som att cykel-låren blir starka i sommar. Vad sägs om att göra som Johan och testa Göteborgs lokala stjärnor. Helt sprillans ny på marknaden är restaurangen Dubbelhakan och det nya destilleriet Ego Distillers i Gamlestadens Fabriker. Ett område som verkligen blivit en riktig destination för mat och dryck och som utvecklas av oss på Platzer.

Testa lokalproducerat på cykel. Börja med en stadig lunch på Dubbelhakan i Gamlestan, titta in hos Ego Distillers innan ni tar en Styr-och-ställ cykel, och tar er via Spike i Slakthuset till Vega och Stigbergets på Ringön. Cykla över Hisingsbron till fastlandet igen och landa på Poppels i Lilla Bommen. Sedan kan det vara läge att fortsätta till fots.

Foto: Philip Holmsten 

7. Fotö, Göteborgs Skärgård

Caroline Norström, tf. Affärsområdeschef kontor

Det är väl klart att man inte kan missa en tur till Göteborgs skärgård i sommar. Vågar Caroline hoppa så vågar vi nog det också, kanske. Fotö ligger dessutom nära Hönö med ett rikt restaurangutbud för den som har glömt picknicken hemma.

”Sommar i Göteborg är för mig att åka ut till Fotö och om det är tillräckligt varmt i havet, så hoppar jag från hopptornet där. 😊

Foto: Happy Visuals/Mediabank Göteborg & Co

8. Nya Varvet

Karin Pull, HR-chef

Man behöver inte alltid åka så långt för att få den efterlängtade semesterfeelingen. Det är dags att hoppa på färjan igen för en tur till Nya Varvet. Här finns både sommarkrog och picknickmöjligheter. Verkar som att det finns stor chans att vi stöter på en viss HR-chef också. Mycket trevligt!

”Besök Nya varvet. Riktigt trevlig semesterfeeling i en bilfri miljö med älvutsikt. Ta gratisfärjan hela vägen från Stenpiren och besök Reveljens Sommarkrog alternativt ta en picknick i parken som ligger här.”

Foto: BeatriceTörnros/Mediabank Göteborg & Co

9. Korsvägen

Mikael Dotevall, Affärsområdeschef kontor

Kanske är just Korsvägen en oväntad rubrik i en sommartipslista. Men inte om ni frågar Mikael, affärsområdeschef på Platzer. Vid Korsvägen finns allt som behövs för en riktigt trevlig (och utmattande) dag med familjen. Vi vill även passa på att slänga in spaet i Kineum efteråt för föräldrarna. Och en middag på någon av Jacy´z restauranger. Det är ni värda!

”Älskar det myller som finns i området kring Korsvägen med spårvagnar, bilar, taxi och cyklar. På sommaren kryddas det av lyckliga Lisebergsbesökare med antingen stor förväntan och pigga ben på väg dit eller lyckliga på väg därifrån med en pappa bärandes på en gigantisk chokladask. Stadspuls och sommarglädje helt enkelt!

Foto: Peter Kvarnström/Mediabank Göteborg & Co