Utforskaren

Nu släpper vi Utforskaren – det första nyproducerade kontoret i Gamlestadens Fabriker på över 100 år!

När Gamlestadens Fabriker går in i en nya era är det kvarteret Utforskaren som är först ut. Här byggs 5 580 kvm nya kontorslokaler som beräknas så färdiga för inflytt i början av 2025.

Lediga kontorslokaler i Utforskaren: 

Gårdatorget 1-2

Gårdatorget, fastigheten utvändigt

Fastigheten, med en fasad i beige tegel, består egentligen av två huskroppar med fem våningar vardera, placerade mitt emot varandra. Varje fastighet har en tydligt markerad entré med stora glaspartier. Innanför den allmänna entrén öppnar sig en öppen ljusgård med en fantastisk takhöjd och ett glastak som låter dagsljuset flöda in. Härifrån tar man sig via hissar till  de företag som sitter i byggnaden.

Vädursgatan 6

Fastigheten utvändigt

Välkommen till fastigheten Vädursgatan 6, eller ”Drivhuset” som det också kallas. Vädursgatan 6 är belägen i den attraktiva stadsdelen Gårda, cirka 10 minuter från Göteborgs centralstation och med omedelbar närhet till E6/E20. Huset har nyligen genomgått en totalrenovering och består av moderna kontor med flexibla och öppna planlösningar. I närheten finns ett varierat utbud av restauranger och affärer. Endast tio minuter bort ligger huvudingången till Liseberg, och Svenska Mässan.

Gårda är ett område som just nu genomgår stora förändringar. Under 2022 öppnade Kineum ett hybridkoncept med mix mellan upplevelsekontor och Jacy´z, Göteborgs nya destinationshotell. De kommande åren kommer hela områdets serviceutbud ökas med fler restauranger och verksamheter.

Hyresgäst i Vädursgatan 6

Du som är hyresgäst hittar mer information om fastigheten Vädursgatan 6 under fliken hyresgästinfo. Där kan du beställa hämtning av särskilt avfall, läsa om fastighetens energiprestanda och annan information som kan vara bra att veta.

Vestagatan 4-6

Gårda Vesta blir Göteborgs första Well Building-certifierade kontor

Vid Gårdas norra port hittar vi Gårda Vesta, Göteborgs första WELL Building-certifierade kontorshus, färdigställt 2021. WELL building är en byggcertifiering som helt och hållet är inriktad på trivsel och hälsa på arbetsplatsen.

Byggnaden består av två huskroppar på 26 respektive 15 våningar som sammanlänkas av en lägre byggnad. Framför byggnaden finns ett torg mitt i det expansiva området Stampen/norra Gårda. I huset erbjuder vi smarta och kreativa arbetsplatser för mindre, medelstora och större verksamheter.

LÄS MER om projektet på gardavesta.se

Vågmästaregatan 1 A-H

Bild på Vågmästaregatan 1 A-H sett från Backaplan med spårvagn i förgrunden

Kontorscentret på Vågmästaregatan 1 hittar du mitt på en spännande och utvecklande plats mellan Kvilletorget och Hisingens största handelscentrum Backaplan. Fastigheten är utformad i tre huskroppar och med tydlig 80-talskaraktär.

Vestagatan 2

Migrationsverket är hyresgäst på Vestagatan.

Längs vackra Gullbergsån byggdes 1971 den här kontorsfastigheten i Gårda. 2015 genomfördes en större renovering där byggnaden fick stora glaspartier i taket som släpper in ljuset ända ner till entréplan. Gårda befinner sig på en spännande resa med storslagna planer att placera sig ännu mer som ett av Göteborgs företagarcentrum.

Södra Ågatan 4

På Södra Ågatan i Mölndal äger Platzer fastigheten i närheten av Mölndals bro.

Fastigheten på Södra Ågatan är belägen i ett centralt läge på gångavstånd till Mölndals centrum. Mölndalsån passerar precis utanför byggnaden som därefter flyter hela vägen utmed Mölndalsvägen till Göteborgs centrum. På andra sidan fasaden passerar E6/E20. Härifrån är det gångavstånd till Mölndals centrum som befinner sig i en stor förändringsfas där flera byggnationer av kontor, galleria och bostäder kommer uppföras samt ett dubblerat handelsutbud mot vad som finns idag.

Streteredsvägen 100

I Platzer fastighet på Streteredsvägen har Migrationsverket sin verksamhet.

Uppe vid natursköna Tulebosjön ligger Migrationsverkets anläggning i Kållered. Här finns mottagningen för asylsökande, kontor för anställda och restaurang. Streteredsvägen, där närmaste busshållplats finns, ligger en kort promenad från anläggningen där man snabbt tar sig ner till Kållereds centrum.

Skeppsbron 5/Stora Badhusgatan 37

Merkurhuset på Skeppsbron är kontorshuset med två sidor. En äldre som återspeglar kvarterets historia och en ny prisbelönt del från 2022. Merkurhuset, som uppfördes 1897, ligger på Skeppsbron. Det är en kontorsfastighet som är den äldsta kvarvarande byggnaden i området. Här möts du som besökare av husets karaktäristiska fasad och tornen. 2022 byggdes huset till med en helt ny del med inspiration från hamnens industriella råhet och stenstadens robusta kvartersstruktur vilket skapar ett öppet intryck mot Stora Badhusgatan. Huset vann dessutom det prestigefulla Kasper Salin-priset för bästa byggnad 2022. Fastigheten är delägd med Bygg-Göta och förvärvades av Platzer under 2017.

 

Postgatan 5

På Postgatan satt tidigare Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.

Byggnaden ligger i de mest centrala delarna av Göteborg med anor från slutet av 1800-talet. Under början av 90-talet byggdes en ny del intill den äldre byggnaden som numera utgör merparten av fastighetens yta. Fastigheten ligger inom Södra Älvstaden som benämns som Nordens största stadsutvecklingsprojekt.