Evenemang

Göteborgs första hälsoprofilerade byggnad tar höjd i Gårda

Nu börjar Gårda växa på höjden. Med varsin betonglastad spade startade Platzers VD P-G Persson och Peabs VD Jesper Göransson gemensamt gjutningen av Gårda Vesta den 17 januari 2019. Det nya kontorshuset i Gårda kommer bli Göteborgs första WELL Building-certifierade byggnad. Göteborgs första kontorshus som tar välbefinnande på allvar.

Huset som kommer att bli 94 meter högt byggs med glidformsgjutning och betongkroppen kommer att klättra uppåt med en hastighet av tre meter per dygn. För att fira att huset nu börjar växa på höjden bjöd Peab och Platzer in till frukost och gjutningsceremoni.

Peab och Platzer har gemensamt utvecklat Gårda Vesta till det landmärke kontorshuset kommer att bli för Göteborg. Spadtaget idag känns extra glädjande då Peab firar 60 år som samhällsbyggare i 2019. Projektet blir en talande symbol för den verksamhet som vi utvecklat tillsammans med våra kunder genom åren, säger Jesper Göransson vd för Peab.

 

WELL Building Standard är en ny byggcertifiering som helt och hållet är inriktad på trivsel och hälsa för de som vistas i byggnaden. Certifieringen bygger på vetenskapliga studier och mångårig forskning och ställer höga krav inom tio viktiga områden som påverkar människan både fysiskt och psykiskt: Luft, vatten, kost, ljus, ljud, rörelse, temperatur, material, sinne och gemenskap.

Hälsa och välmående blir allt viktigare för både arbetsgivare och arbetstagare. På Platzer sätter vi människan i centrum, vi vill att alla ska må bra på jobbet. WELL Building-certifieringen är ett naturligt steg i vårt arbete med att skapa attraktiva och hälsosamma arbetsplatser för våra hyresgäster säger P-G Persson, VD på Platzer.

 

Läs mer i pressmeddelandet nedan och på www.gardavesta.se

Pressmeddelande 2019-01-17