Gårdatorget 1-2

Gårdatorget, fastigheten utvändigt

Fastigheten, med en fasad i beige tegel, består egentligen av två huskroppar med fem våningar vardera, placerade mitt emot varandra. Varje fastighet har en tydligt markerad entré med stora glaspartier. Innanför den allmänna entrén öppnar sig en öppen ljusgård med en fantastisk takhöjd och ett glastak som låter dagsljuset flöda in. Härifrån tar man sig via hissar till  de företag som sitter i byggnaden.

Lindholmspiren 2

Fastigheten ligger på Lindholmspiren i närheten av färjeterminalen.

Med placering i korsningen mellan Lindholmsallén och Lindholmspiren ger kontorsbyggnaden, kallad ”Piren²”, ett tydligt och väl annonserat läge på Lindholmen. Det här är ett av Göteborgs starkaste och mest välrenommerade kontorsområden. Och framtiden ser ljus ut för Lindholmen. Akademin och Näringslivet skapar tillsammans en stark närvaro i det gamla varvsområdet och flera projekt står i startgroparna för en vidare förtätning mot Nya Hisingsbron. Redan idag finns det en smart kollektivtrafik med elbuss, stombussar och älvfärjorna.

Gamlestads torg

Vy Gamlestads torg

I det 17 våningar höga nyproducerade kontorshuset Gamlestads torg är kollektivtrafiken nära tillhands och torget en mötesplats för alla. Här finns kontor, gym, konferens, flera restauranger, Världslitteraturhuset och Västtrafiks resecenter som varje dag tar emot tusentals resenärer till platsen där uppfinningsrikedomen går i arv. På Gamlestads torg flyttade de första hyresgästerna in under augusti 2018 och huset blev startskottet för flera nybyggnationer i området de efterföljande åren. I direkt anslutning finns numera flera bostadshus vilket skapar liv under dygnets alla timmar. I direkt anslutning finns även de historiska områdena Gamlestadens Fabriker och Slakthusområdet vilket skapar ett ännu större utbud av både lunch, service och kultur på nära håll.