Postgatan 5

På Postgatan satt tidigare Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.

Byggnaden ligger i de mest centrala delarna av Göteborg med anor från slutet av 1800-talet. Under början av 90-talet byggdes en ny del intill den äldre byggnaden som numera utgör merparten av fastighetens yta. Fastigheten ligger inom Södra Älvstaden som benämns som Nordens största stadsutvecklingsprojekt.

Polhemsplatsen 5-7

KvarterETT vid Polhemsplatsen

Hörnfastigheten på Polhemsplatsen känner alla göteborgare till. Fastigheten byggdes redan 1933-1934 med anpassning efter Göteborgs-Postens behov och har länge kallats GP-huset. Idag profileras fastigheten som KvarterEtt efter att huset genomgick renoveringar 2015. Huset är numera anpassat för många företag, även om morgontidningen fortfarande finns kvar. Numera möts hyresgäster och besökare av en trevlig reception och en härlig ljusgård som sträcker sig genom fastighetens samtliga plan.

Packhusplatsen 6

Hovrätten i Göteborg sitter i lokalerna på Packhusplatsen.

Broströmia, som byggnaden heter, stod färdig redan 1928. Den ritades av den välkände Göteborgs-arkitekten Sven Steen. Broströmia möter besökaren med en pelarentré och en fasad gjort helt i bohusländsk granit. Invändigt med utsmyckningar som vittnar om en gammal epok. Idag hyrs hela fastigheten av Domstolsverket, Hovrätten för Västra Sverige.

Packhusplatsen 3

Världshuset har en egen logotyp.

1944 stod byggnaden på Packhusplatsen klar och dess första ägare och hyresgäst – Transatlantic – kunde flytta in. Insidan vittnar om denna hyresgäst med storslagna detaljer med havsanknytning. Idag profileras byggnaden som ”Världshuset” efter värdshuset som huserade här efter Transatlantic. Här inne finns trevliga kontorsmiljöer på historisk grund. Tack vare sina tidigare hyresgäster och närheten till älven är huset ett kännetecken i Göteborgs-historien.

Mölndalsvägen 91-93

Mölndalsån och Mölndalsvägen passerar utmed Platzer fastighet.

Här i Mölndals dalgång ligger fastigheten på Mölndalsvägen. Byggnaden har ett bra strategiskt läge mellan knutpunkterna Mölndals Centrum och Korsvägen. Här passerar varje dag många Mölndalsbor in till centrum. Fasaden utgör ett ypperligt skyltläge för alla som passerar. Utanför finns en välanvänd cykelväg från Mölndal hela vägen in till centrum och ett bra trafikläge för kollektivtrafiken. Värt att lyfta upp är att fastigheten ligger utanför vägtullarna.

Mölndalsvägen 36-38

Spårvagnen passerar utanför Mölndalsvägen 36-38.

Fastigheten består av två huskroppar som är sammankopplade av en trevlig ljusgård. Här inifrån har man första parketts utsikt över Mölndalsån som flyter utmed fastighetens baksida. Utanför finns en trevlig cykelväg från Mölndal hela vägen in till centrum och ett oerhört bra trafikläge för kollektivtrafiken.

Lindholmspiren 9

Lindholmspiren 9 och människor som fikar på torget.

Lindholmspiren 9 har ett av de bästa lägena på Lindholmen med utsikt över älven och med Älvsnabbens angöringsbrygga precis runt huset. Från kontoren, som är modernt utformade, får du en trevlig utsikt över Göteborg och i bottenplan finns också ett populärt café. Lindholmen är rankat som ett av Göteborgs absolut främsta kontorsområden och här har även näringsliv och akademin ett nära samarbete.

Götabergsgatan 17

Studenternas hus på Götabergsgatan.

Det här är klassiska Studenternas hus som bedrivs av Göteborgs Universitet. Här sitter historiken i väggarna där den stora salen mitt i huset verkat som lokal för middagar och banketter i studenternas regi. På andra plan finns en åhörarsal med ca 150 platser med en stor scen. Studenternas hus är bra placerat mellan Landala och Avenyn där Göteborgs evenemangsstråk finns att tillgå.

Gamla Almedalsvägen 1-41

Almedals fabriker är byggt i tegelfasad.

Almedals fabriker är ett industriellt område som kan jämföras med liknande områden i Stockholm, Köpenhamn och New York. Precis som på dessa platser har Almedals fabriker en rik och genuin historia som tilltalar flera innovativa företag till sina lokaler. I närheten av Almedals fabriker avgår spårvagnarna och den välanvända cykelvägen mellan Mölndal och Göteborgs centrum vilket gör fastigheten till ett utmärkt strategiskt läge för kollektivtrafikresenärer.

Drakegatan 10

Fastigheten som har fått namnet Kineum är ett av Göteborgs nya landmärken. Det karaktäristiska höghuset, med en fasad inspirerad av hamnkranar och fiskenät, har byggts samman med byggnaderna från 1980-talet och utgör nu ett dynamiskt höghuskluster i Gårda. Kineum är en hybrid av kontor, hotell och upplevelse och inrymmer bland annat även flertalet restauranger, konferensanläggning, spa, pooler, musikscen, och mycket annat.

LÄS MER om projektet Kineum på kineum.se