Centrum

Polhemsplatsen 5

Stampen 4:44

Hörnfastigheten på Polhemsplatsen känner alla göteborgare till. Fastigheten byggdes redan 1933-1934 med anpassning efter Göteborg-Postens behov och har länge kallats GP-huset. Idag profileras fastigheten som KvarterEtt efter att det genomgick renoveringar 2015. Huset är numera anpassade för många företag, även om morgontidningen fortfarande finns kvar. Numera möts hyresgäster och besökare av en trevlig reception och en härlig ljusgård som sträcker sig genom fastighetens samtliga plan.

Fastighet: Stampen 4:44

Lokaltyper: Garage, Kontor, Restaurang

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Polhemsplatsen 5

Byggår: 1933-1934

17 min till Landvetter flygplats

2 min till Centralstationen

8 st spårvagnar

10 st busslinjer

Certifiering Green Building

650 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

203st platser i garage

1 000 m till E6/E20

Lokalutformning

KvarterEtt har en rik variation på lokalernas utformning. I bottenplan av KvarterEtt ligger restaurangen Dubbel Dubbel tillsammans med en välkomnande reception, mötesrum och små inneslutande samtalssoffor. Ljusinsläppet här är iögonfallande. Resterande sex plan har en öppen planlösning med varierande storlek.

Konferensanläggning

Behöver du extra utrymme för ditt nästa möte, eller vill du kanske bara ha lite miljöomväxling? Boka ett av våra konferensrum på KvarterETT.
Läs mer >>

 

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Området runt Odinsplatsen har utvecklats i stor skala de senaste åren och består idag av både hotell, bostäder, kontor och handel. Närheten till Göteborgs Centralstation gör området till en bra knutpunkt för pendlare. I närheten finns också Göteborgs evenemangsstråk och Nordens största affärscentra Nordstan och ett rikt utbud av restauranger.

Kommunikationer

Göteborgs Centralstation och busshållplatsen Polhemsplatsen ligger precis i anknytning till KvarterEtt där bussar, tåg och spårvagnar avgår ifrån.

Service

Som sig bör i ett centrumområde finns ett stort antal restauranger i närheten av fastigheten. I entréplan har populära restaurangen Dubbel Dubbel nyligen öppnat med asiatiska influenser både för frukost, lunch och middag. Coop finns på andra sidan Odinsplatsen och Netto ligger i grannfastigheten. Där finns också bowling, restaurang och Nordic Wellness.

Parkering

I fastigheten finns det ett litet parkeringsgarage med åtta P-platser. I grannfastigheten ligger Odinsgaraget där det finns ett 20-tal betalparkeringar. Utmed Odinsgatan finns också betalparkeringar. Platzer erbjuder sina hyresgäster att hyra garageplats i garaget på Färgaregatan.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Folkungagatan.

Närmaste Sunfleet-station finns vid Odinsplatsen.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/