Centrum

Polhemsplatsen 5

Stampen 4:44

Hörnfastigheten på Polhemsplatsen känner alla göteborgare till. Fastigheten byggdes redan 1933-1934 med anpassning efter Göteborg-Postens behov och har länge kallats GP-huset. Idag profileras fastigheten som KvarterEtt efter att det genomgick renoveringar 2015. Huset är numera anpassade för många företag, även om morgontidningen fortfarande finns kvar. Numera möts hyresgäster och besökare av en trevlig reception och en härlig ljusgård som sträcker sig genom fastighetens samtliga plan.

Fastighet: Stampen 4:44

Lokaltyper: Garage, Kontor, Restaurang

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Polhemsplatsen 5

Byggår: 1933-1934

17 min till Landvetter flygplats

2 min till Centralstationen

8 st spårvagnar

10 st busslinjer

Certifiering Breeam In-Use

650 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

203st platser i garage

1 000 m till E6/E20

Lokalutformning

KvarterEtt har en rik variation på lokalernas utformning. I bottenplan av KvarterEtt ligger restaurangen Dubbel Dubbel tillsammans med en välkomnande reception, mötesrum och små inneslutande samtalssoffor. Ljusinsläppet här är iögonfallande. Resterande sex plan har en öppen planlösning med varierande storlek.

Konferensanläggning

Behöver du extra utrymme för ditt nästa möte, eller vill du kanske bara ha lite miljöomväxling? Boka ett av våra konferensrum på KvarterETT.
Läs mer >>

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Området runt Odinsplatsen har utvecklats i stor skala de senaste åren och består idag av både hotell, bostäder, kontor och handel. Närheten till Göteborgs Centralstation gör området till en bra knutpunkt för pendlare. I närheten finns också Göteborgs evenemangsstråk och Nordens största affärscentra Nordstan och ett rikt utbud av restauranger.

Kommunikationer

Göteborgs Centralstation och busshållplatsen Polhemsplatsen ligger precis i anknytning till KvarterEtt där bussar, tåg och spårvagnar avgår ifrån.

Service

Som sig bör i ett centrumområde finns ett stort antal restauranger i närheten av fastigheten. I entréplan har populära restaurangen Dubbel Dubbel nyligen öppnat med asiatiska influenser både för frukost, lunch och middag. Coop finns på andra sidan Odinsplatsen och Netto ligger i grannfastigheten. Där finns också bowling, restaurang och Nordic Wellness.

Parkering

I fastigheten finns ett litet garage med sju p-platser, samt fem p-platser på baksidan av huset som alla har laddning för el-bil, i garaget erbjuds fyra platser för laddning. Till fastigheten hör garage Färgaregatan, här hyr du utan fast p-plats. I garaget på Färgaregatan kan vi erbjuda tjugo p-platser med laddning för el-bil.

I grannfastigheten ligger Odinsgaraget där det finns ett 20-tal betalparkeringar och möjlighet att hyra fast plats. Odinsgaraget förvaltas av Platzers samarbetspartner NordicLife.

Det finns flertalet kort- och långtidsparkeringar i området.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Åkareplatsen.

Närmaste Sunfleet-station finns vid Odinsplatsen.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/