House in Motion

27 våningar kontor med integrerat hotell. Fyllt med upplevelser.

Ett hus med eget liv och känsla. 

Skapat för att locka människor

Kineum är byggt för att vara en destination som lockar människor. En plats med olika tempon för olika situationer. Här kombinerar vi annorlunda och dynamiska arbets- och mötesplatser med ett helt nytt sorts hotell; Jacy’z Hotel & Resort. Hela byggnaden blir som en egen stad, präglad av rörelse och mångfald, fylld med restauranger, aktiviteter, musikscen, barer, pooler, mötesplatser och service. En destination och plats där människor vill vara, mötas och arbeta. Ett hus i rörelse.

Med 27 våningar och iögonfallande arkitektur blir Kineum en byggnad som syns och tar plats i Gårda och i Göteborg. Husets gestaltning sticker ut både till sitt yttre och inre.  Arkitekturen hämtar inspiration från såväl Göteborgs hamnkranar och fiskenäring, som dagens nätverkssamhälle och husets inriktning mot samarbete.

Namnet Kineum bygger på grekiskans ”kineo” – att sätta i rörelse – vilket speglar vår ambition att skapa en plats och ett forum för nytänkande, kreativitet och möten. Varmt välkommen att upptäcka Kineum – House in Motion.

Work in motion

Dynamisk arbetsplats – levande mötesplats.

Gårda är en expansiv stadsdel och området runt  Kineum är en plats som genomgår stora förändringar. Under de närmaste åren uppförs en rad byggnader här och bildar ett spännande och dynamiskt kluster.

Utanför Kineum skapas en torgyta med tydlig koppling till entrévåningen, ett stadsrum med uteserveringar och platser för rekreation och möten.

På insidan skapas ytor och förutsättningar som främjar möten mellan verksamheter av olika art och storlek, mellan hyresgäster och besökare, arbete och fritid, lokalt och internationellt. De första våningarna blir levande och färgstarka platser med människor i rörelse där det är lika tillåtet att bara hänga som att arbeta. Entréplanet inrymmer en gemensam hotellobby och reception för huset, samt service, mat och dryck för alla tempon och sinnen. Uppåt i byggnaden minskar det offentliga tempot, ytorna blir gradvis mer privata och utsikten blir allt mer fantastisk. De tre översta våningarna består av restaurang och poolclub.

Kineums krona ger byggnaden en spännande avslutning och bidrar till en vacker stadssiluett och tydlig orienteringspunkt. Givetvis blir byggnaden miljöcertifierad och mycket arbete läggs på naturliga material, god akustik, luft och ljus.

Kineum består av den nya 27 våningar höga skrapan samt de sammanlänkade byggnaderna som byggdes på 1980-talet.

Läs mer om Kineum på www.kineum.se.

Namn: Kineum

Adress: Drakegatan 10

Projektstart: 2018

Inflytt: 2022

Våningar: 27

Arkitekt: Reflex

Tycker du om att vara på jobbet? Bra, det är själva tanken med Kineum. Vi har nämnligen byggt ett hus med arbetsglädjen som utgångspunkt. För den tar vi på allvar, arbetet blir ju så mycket enklare och roligare då. Det är därför vi kombinerar kontoren med hotell, restauranger, gym, blombutik, pooler och musikscen. Ett hus i rörelse helt enkelt.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gårda

Ett par minuters promenad från Göteborgs centrum ligger Gårda - ett område där klassisk industrihistoria och arbetarkvarter står axel mot axel med entreprenörer, innovatörer och kunskapsföretag. Idag står Gårda i startgroparna inför ett stort utvecklingssprång. Vi på Platzer har bestämt oss för att driva på Gårdas resa genom att utveckla tre nya kontorshus.

Utforska området

Omgivning

I närområdet kring Kineum kommer det framför allt att byggas på höjden för att bli till ett nytt centrum och en samlingspunkt för hela Gårda. Idag möter de klassiska landshövdingehusen och gamla fabriksbyggnaderna framtidens bostäder och kontorshus och bildar en brokig del av Göteborg. Här arbetar, bor och möts man ett stenkast från centrum och Göteborgs evenemangsstråk. Utmed Mölndalsån och Gullbergsån finns fina promenadstråk och en avslappnad atmosfär.

Kommunikationer

Kineum ligger på Drakegatan i hjärtat av Gårda. Ett stenkast bort finns genomfartslederna E6 och E20 och på några minuter når du Centralen och Göteborgs centrum. Vill du springa, promenera, cykla, ta vagnen, bussen eller bilen hit? Oavsett hur du helst tar dig till jobbet, tar Kineum hand om dina behov. Här finns ett stort cykelgarage, cykelservice, omklädningsrum och duschar. Parkeringshus för bilar – givetvis med effektiva laddstationer för el- och hybridbilar. Närmsta buss och spårvagn har du några minuter från dörren.

Parkering

P-platser i eget parkeringshus samt cykelparkeringar med service och omklädningsrum.

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/