För människor och verksamheter i ständig rörelse

Kineum är ett nytt slags kontorshus i Göteborgs klassiska arbetarstadsdel Gårda. I samarbete med NCC uppför vi en levande, inspirerande och inkluderande byggnad för människor och verksamheter i ständig rörelse. När fastigheten är utvecklad och klar 2022 kommer vi på Platzer gå in som ägare och långsiktig förvaltare. Ambitionen med Kineum är att skapa en byggnad som blir ett forum för nytänkande, kreativitet och möten. På cirka 26 000 kvm fördelade på 27 våningar skapas en flexibel, effektiv och samtidigt inspirerande plats.

Läs mer om projektet på www.kineum.se

Adress: Drakegatan 6

Lokaltyper: Kontor

Våningar: 27

Projektstart: 2018

Inflyttning: 2022

Kommun: Göteborg

Område: Gårda

  • Kommunikation

    Varje dag passerar tusentals göteborgare Ullevigatan i bil, buss, spårvagn eller på cykel. På ett kort promenadavstånd finns tre hållplatser och flera parkeringsgarage.

  • Service

    Gårda har ett rikt utbud av lunchrestauranger och annan service. I Focus-huset vid Liseberg finns ett bra handelsutbud.

  • Certifiering

    Huset kommer certifieras med BREEAM Excellent som är den näst högsta miljöcertifieringen inom BREEAM.

Namnet Kineum bygger på grekiskans ”kineo” – att sätta i rörelse – vilket speglar vår ambition att skapa en plats och ett forum för nytänkande, kreativitet och möten. Med sina 27 våningar och iögonfallande arkitektur blir Kineum en byggnad som syns och tar plats i Gårda och i Göteborg. Husets gestaltning sticker ut både till sitt yttre och inre och uppmuntrar till dynamik och rörelse på alla plan. På insidan skapas ytor och förutsättningar som främjar möten mellan verksamheter av olika art och storlek, mellan hyresgäster och besökare, arbete och fritid, lokalt och internationellt.

Utanför Kineum skapas en torgyta med tydlig koppling till entrévåningen, ett stadsrum med uteserveringar och platser för rekreation och möten. De första våningarna blir levande och färgstarka platser med människor i rörelse där det är lika tillåtet att bara hänga som att arbeta. Kineum kommer även att inrymma ett hotell som skänker liv åt huset dygnet runt. Uppåt i byggnaden minskar det offentliga tempot, ytorna blir gradvis mer privata och utsikten blir allt mer fantastisk.

Toppvåningen kommer att erbjuda plats både för hyresgäster och besökare. Kineums krona ger byggnaden en spännande avslutning och bidrar till en vacker stadssiluett och tydlig orienteringspunkt. Givetvis blir byggnaden miljöcertifierad och mycket arbete läggs på naturliga material, god akustik, luft och ljus.

Kineum kommer att byggas samman med den befintliga fastigheten på Drakegatan 6 – 10. Därmed blir de som redan idag arbetar på platsen en del av Kineum och fler får tillgång till byggnadens dynamik och nya serviceutbud. Läs mer om kineum på www.kineum.se.

Uthyrare
Marie Lekmark
Telefon: 031-63 11 82
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gårda

Ett par minuters promenad från Göteborgs centrum ligger Gårda - ett område där klassisk industrihistoria och arbetarkvarter står axel mot axel med entreprenörer, innovatörer och kunskapsföretag. Idag står Gårda i startgroparna inför ett stort utvecklingssprång. Vi på Platzer har bestämt oss för att driva på Gårdas resa genom att utveckla tre nya kontorshus.

Utforska området

Omgivning

I närområdet kring Kineum kommer det framför allt att byggas på höjden för att bli till ett nytt centrum och en samlingspunkt för hela Gårda. Idag möter de klassiska landshövdingehusen och gamla fabriksbyggnaderna framtidens bostäder och kontorshus och bildar en brokig del av Göteborg. Här arbetar, bor och möts man ett stenkast från centrum och Göteborgs evenemangsstråk. Utmed Mölndalsån och Gullbergsån finns fina promenadstråk och en avslappnad atmosfär.

Kommunikationer

Kineum ligger på Drakegatan i hjärtat av Gårda. Ett stenkast bort finns genomfartslederna E6 och E20 och på några minuter når du Centralen och Göteborgs centrum. Vill du springa, promenera, cykla, ta vagnen, bussen eller bilen hit? Oavsett hur du helst tar dig till jobbet, anpassas Kineum efter dina behov. Här kommer att finnas ett stort cykelgarage, cykelservice, omklädningsrum och duschar. Parkeringshuset under byggnaden får gott om plats för bilar – givetvis med effektiva laddstationer för el- och hybridbilar. Närmsta buss och spårvagn har du några minuter från dörren.

Parkering

P-platser i eget parkeringshus samt cykelparkeringar med service och omklädningsrum.

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/