Torslanda

Torslanda T1, 13 000 kvm

Logistik

Strategisk placerad längsmed väg 155 på Hisingen, Torslanda ligger projektfastigheten Torslanda T1. Här ska vi utveckla en modern och flexibel logistikanläggning för det företag som vill etablera sig i Sveriges absoluta logistikcentrum. På Hisingen har ni närhet till såväl Göteborgs hamn som de stora motorlederna. Härifrån når man tre huvudstäder och 70 procent av befolkningen och industrin inom en radie på endast 50 mil. Detaljplan och bygglov är klart och tillträde kan ske 12-18 månader efter byggstart.

Fastigheten ligger placerad i direktanslutning till väg 155. Dess placering innebär ett unikt skyltläge, och passar det företag som vill har något mer än en effektiv logistikbyggnad. Här har ni möjlighet att göra avtryck i Nordens logistikcentrum. Byggnaden planeras ha en golvbärighet på 5 ton/ m2 och en fri takhöjd på 11,7 m under balk. Här finns det även möjlighet att bygga flexibla kontorsytor mellan 250-450 m2. Byggnaden kommer att certifieras enligt miljöcertifieringen miljöbyggnad silver och på taket planerar vi för en solcellsanläggning.

13000 m²

Lokaltyper: Logistik, Lager

Område: Torslanda

Adress: Hamneviksvägen

Tillträde: 18 månader efter byggstart

Uthyrare
Monica Söderbäck
Telefon: 031-63 03 02

Göteborg har de senaste 18 åren röstats fram som Sveriges främsta logistikläge. Inte så konstigt kanske. Här finns flera faktorer som gör en platsen till en bra logistikhubb. Dess placering är så klart en viktig faktor. Från Göteborg når du tre huvudstäder och 70 procent av befolkningen och industrin inom en radie på endast 50 mil. Göteborg är dessutom världsledande inom det forskningsfältet logistik och har cirka 100 seniora forskare och ett innovationscentrum.

Till övriga världen knyts Göteborg genom flyg, tåg och sjöfart. Hamnen är en av Skandinaviens största och ligger endast 6 minuter från Torslanda T1. Här hanteras 30% av Sveriges totala utrikeshandel och daglig trafik avgår till de större Europeiska hamnarna, dessutom går 130 direktlinjer till viktiga destinationer som exempelvis  Asien, Mellanöstern, Afrika och Nordamerika.

Miljön är bara en del av ett större fokus på hållbar utveckling

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners tar vi ansvar för en bättre och mer hållbar framtid. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vår miljö. Eftersom fastigheter står för 40 procent av Sveriges totala energianvändning vill vi självklart arbeta för att minska den siffran. Ett sätt att göra detta är att teckna gröna hyresavtal med våra hyresgäster.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
Fastigheten

Syrhåla 2:3

Längs 155 ligger vår projektfastighet Syrhåla 2:3. Här ska vi på Platzer bygga en framtidens moderna logistikanläggning. Läs mer om projektet på våra projektsidor.

Ladda ner en presentation

Läs om fastigheten
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Torslanda

Om Göteborg är en bil, så är Torslanda själva motorn i Göteborgs industriella framfart. Utan Torslandas fordonsindustri hade Göteborg inte sett likadant ut. Här har Volvos framgångar banat väg för ett koncentrerat industriellt nav för sina och de många underleverantörers verksamheter.

Utforska området

Liknande lokaler

NYPRODUKTION INDUSTRI/LOGISTIK
Lager
Fraktgodsgatan
14000 m²
Lager
Terminalvägen 6
7952 m²

Intresseanmälan

Skriv ner dina uppgifter i vårt kontaktformulär så tar vi kontakt med dig.