Torslanda

Amazonvägen 8

Sörred 8:11

Uppe på en kulle i Torslanda finns den här spektakulära byggnaden – Volvos före detta högkvarter. P-G Gyllenhammars kontor finns kvar idag inklusive lokalerna som användes för Volvos representation. Byggnaden och marken runtomkring präglas av en hög kvalité i både dess interiöra och exteriöra utförande. Dessa har resulterat i flera arkitekturpriser för fastigheten.

Fastighet: Sörred 8:11

Lokaltyper: Garage, Kontor, Parkering, Restaurang, Showroom

Kommun: Göteborg

Område: Torslanda

Adress: Amazonvägen 8

Byggår: 1984

27 min Landvetter Flygplats

12 min Göteborgs Centralstation

6 st Bussar

200 st parkeringsplatser

8 200 m till matvaruhandel

Gym finns i området

1st golfbana

Restaurang finns i området

900 m till Hisingsleden

Fastigheten

Fastigheten ligger uppe på en kulle i Torslanda och var Volvos gamla högkvarter där P-G Gyllenhammars kontor finns kvar idag. Fastighetens historik som representationshus gör att byggnaden präglas av en hög kvalité i båda interiöra materialval och utförande på in- respektive utsida vilket resulterat i flera vunna arkitekturpriser.

Lokalutformning

Fastigheten är utvecklad i tre plan varav ett är i souterräng högt upp på ett berg. Interiört är det 80-talsstandard med korridorer och kontor blandat. På ett av planen samsas direktionskontoret, kongresshallen och en reception. Därtill finns det tre kontorsplan med både cellkontor och öppna landskap. Från alla kontorsrum är det vacker utsikt över fabrikerna, naturområdet eller havet.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda. Tillsammans för och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Torslanda

Om Göteborg är en bil, så är Torslanda själva motorn i Göteborgs industriella framfart. Utan Torslandas fordonsindustri hade Göteborg inte sett likadant ut. Här har Volvos framgångar banat väg för ett koncentrerat industriellt nav för sina och de många underleverantörers verksamheter.

Utforska området

Omgivning

Torslanda och bilindustrin har länge haft en nära anknytning till varandra. Här återfinns huvudkontoret för Volvo Cars AB och resterande företag i området är primärt underleverantörer till ett av Sveriges mest välkända varumärken. Torslandaverken ligger också nära logistiskt till Göteborgs hamn vilket underlättar exporten till utlandet. Sedan Platzers inträde i Torslanda 2017 finns möjligheter att uppföra byggnader på nuvarande fastighetsbestånd.

Kommunikationer

750 meter från fastigheten finns busshållplatsen Volvo Torslanda RA där expressbussarna gul, lila och röd åker till olika kollektiva knutpunkter runt om i Göteborg. Därtill avgår buss 24, 27 och 121 härifrån.

Med bil kör du på Hisingsleden och svänger av på Amazonvägen.
Älvsborgsbron och Lundbyleden transporterar snabbt vidare in till centrala Göteborg. 17 minuter in till Göteborgs Centrum.

Service

I området kring fastigheten finns flertalet lunchrestauranger och annan service, exempelvis bank och gym. Några minuter i bil från fastigheten ligger Hisingens Golf & Friskvårdscenter, Torslanda Golfklubb och Arken Hotel & Art Garden Spa där hotellövernattningar och konferenser kan bokas. Nedanför berget, på Sörredsgården, kan man både träna på SATS och badhus. Vid Syrhåla finns både en Gokart- och Folkracebana. Expansiva Amhult ligger som nästa anhalt med ICA Maxi.

Parkering

På fastigheten finns både utomhusparkering och ett garage med 29 parkeringsplatser med flertalet laddstationer för elbilar.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Gunnar Engellaus väg.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/