Mölndal

Kvarnbygatan 14, 209 kvm

Kontor

Nu kan vi erbjuda en fin lokal i entréplan i en av Mölndals mest historiska byggnader som ligger vackert inramad av Mölndalsfallen och Kvarnbyn. Lokalen består av förrådsytor och kontorsplatser med större öppna ytor och utsikt ut mot Mölndalsån samt egen port från gatan.

Fastigheten kallades en gång för ”Strumpan” eftersom att man på slutet av 1800-talet bland annat tillverkade Sveriges första sömlösa nylonstrumpor här. Forsåker, Krokslätt, Almedal, Lyckholm och Kvarnbyn har alla haft nytta av Mölndalsån och Mölndalsfallen i sina industriella framgångar. Idag har dessa områden fått nytt liv, med nytt innehåll. Här skapas idag nya framgångssagor, med nya bolag som vill sitta i nyproducerade kontor, fast i de gamla industriella miljöerna.

I huset finns Mölndals stadsmuseum som tar emot besökare och bevarar det kulturhistoriska arvet från människors liv och arbete från gamla tider. Här finns också ett populärt café som lockar många besökare och i närområdet finns det flera lunchrestauranger, pizzeria, bageri och kiosk. Ett större utbud finns nere i Mölndals Centrum. Tack vare god inflyttning och bra ekonomi i kommunen har Mölndal blivit en kommun på framväxt. Mölndals innerstad genomgår en omfattande modernisering med fler butiker, kontor och bostäder.

Gå på visning hemma!

Nu kan du gå på visning digitalt hemifrån. Vi använder oss vanligen av FaceTime, men kan även använda andra digitala lösningar som passar dig. Kontakta oss för att boka en tid.

Anmäl ditt intresse
209 m²

Lokaltyper: Kontor, Förråd

Våning: entré

Antal arbetsplatser: 8

Område: Mölndal

Adress: Kvarnbygatan 14

Tillträde: Efter överenskommelse

Uthyrare
Henrik Sellgren
Telefon: 031-62 53 30

Miljön är bara en del av ett större fokus på hållbar utveckling

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners tar vi ansvar för en bättre och mer hållbar framtid. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vår miljö. Eftersom fastigheter står för 40 procent av Sveriges totala energianvändning vill vi självklart arbeta för att minska den siffran. Ett sätt att göra detta är att teckna gröna hyresavtal med våra hyresgäster.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
Fastigheten

Forsåker 1:196

Fastigheten på Kvarnbygatan är en av Mölndals mest historiska byggnader och bland de äldsta i Platzers bestånd. Vackert inramad av Mölndalsfallen och Kvarnbyn har man härifrån utsikt över hela Mölndal. Ett hus som en gång kallades för ”Strumpan” där man på slutet av 1800-talet bland annat tillverkade Sveriges första sömlösa nylon strumpor. I huset finns bland andra Mölndals stadsmuseum som tar emot besökare och bevarar det kulturhistoriska arvet från människors liv och arbete från gamla tider.

Läs om fastigheten
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Mölndal

Mölndals kommun satsar på sitt centrum! Dagens handelsutbud ska dubbleras, en ny galleria ska hjälpa till att lyfta handelsutbudet och många fler kommer bo och arbeta i Mölndals innerstad. I dalgången mellan Mölndal och Göteborg har det sedan en lång tid pågått en stadsförnyelse där industrimark skiftats till attraktiva lägen för kontor och bostäder.

Utforska området

Liknande lokaler

Kontor
Kvarnbygatan 10
180 - 260 m²
Kontor
Gamlestadsvägen 2
200 m²

Intresseanmälan

Skriv ner dina uppgifter i vårt kontaktformulär så tar vi kontakt med dig.