Lindholmen

Lindholmspiren 2

Lindholmen 39:3

Med placering i korsningen mellan Lindholmsallén och Lindholmspiren ger kontorsbyggnaden, kallad ”Piren²”, ett tydligt och väl annonserat läge på Lindholmen. Det här är ett av Göteborgs starkaste och mest välrenommerade kontorsområden. Och framtiden ser ljus ut för Lindholmen. Akademin och Näringslivet skapar tillsammans en stark närvaro i det gamla varvsområdet och flera projekt står i startgroparna för en vidare förtätning mot Nya Hisingsbron. Redan idag finns det en smart kollektivtrafik med elbuss, stombussar och älvfärjorna.

Fastighet: Lindholmen 39:3

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Lindholmen

Adress: Lindholmspiren 2

Byggår: 2017

20 min till Landvetter flygplats

6 min till Centralstationen

9 st busslinjer

2 st färjor

Certifiering LEED Gold

1 000 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

Parkering finns i området

1 700 m till Lundbyleden

Fastigheten

Med placering i korsningen mellan Lindholmsallén och Lindholmspiren ger kontorsbyggnaden, kallad ”Piren²”, ett tydligt och väl annonserat läge på Lindholmen, som är ett av Göteborgs starkaste kontorsområden med en ljus framtid. En kort promenad från fastigheten angör Älvsfärjorna på Lindholmskajen.

Lokalutformning

Fastigheten är byggd i åtta våningar där det både finns takterrass och café i bottenplan. Lokalerna är modernt utformade med öppen planlösning som underlättar för företag som önskar skapa aktivitetsbaserade kontor.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

LEED Gold

LEED Green Building Rating System bedömer byggnadens miljöprestanda utifrån områdets närmiljö, vattenanvändning, energianvändning, material och inomhusklimat. LEED värderar sina certifieringar utifrån fyra olika nivåer där Certifierad är lägst, och därefter kommer i tur och ordning Silver, Guld och Platinum.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Lindholmen

Det främsta kunskapsklustret i Göteborg hittar man på Lindholmen. Här trängs innovativa teknikföretag med forskare, studenter och mediaföretag. Och utvecklingen har bara börjat. Med den nya stadskärnan Karlastaden kommer Lindholmen att ta nästa språng. Att vara med på den utvecklingen är något som vi på Platzer inte tänker missa.

Utforska området

Omgivning

Lindholmen har blivit ett populärt område där många företag valt att stationera sitt företag på senaste åren. Kopplingen mellan akademin och företagen har blivit en väl fungerande kombination och produktiva mötesplatser har kunnat skapas. På Lindholmen finns redan variationen mellan bostäder – en blandning av nybyggda lägenheter och äldre hus – och kommersiella fastigheter. I framtiden kommer även skyskrapor utgöra utmärkande attribut.

Kommunikationer

Hållplats Lindholmen ligger 50 meter från byggnaden där 16-bussen och flera andra lokalbussar på Hisingen passerar. Från Lindholmspiren avgår flera färjor.

Med bil kör man via Lundbyleden som passerar över södra Hisingen. Sväng av mot Lindholmen och fortsätt 1500 meter mot Lindholmspiren.

Service

I huset finns ett café och i anslutning till fastigheten finns kiosk, hotell och flertalet lunchrestauranger. Närmaste gym är stationerat längre ner på Lindholmsallén där man också finner Lundbyhallen. Både ICA Kvantum och Coop Extra finns på bra bilavstånd och Backaplans stora handelsutbud finns på några minuters bilväg från Lindholmen.

Parkering

I fastigheten finns det 14 parkeringsplatser och ytterligare parkeringsmöjligheter i området.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns på Lindholmspiren 5.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation