Högsbo

Fältspatsgatan 8

Högsbo 3:6

I Högsbo industriområde, ett kluster för industriföretag, ligger den här byggnaden utmed Fältspatsgatan. Den här byggnaden stod klar 1964 som en del av att de centrala industrierna samlades i Högsbo. Fastigheten är en del av bostadprojektet Södra Änggårdens tredje etapp och beräknas stå klar för inflyttning 2024.

Fastighet: Högsbo 3:6

Lokaltyper: Industri, Kontor, Lager, Parkering

Kommun: Göteborg

Område: Högsbo

Adress: Fältspatsgatan 8

Byggår: 1964

23 min till Landvetter flygplats

9 min till Centralstationen

2 st busslinjer

400 m till Dag Hammarskjöldsleden

Parkering finns i området

850 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

1 600 m till Köpcenter 421

120 m till Änggårdsbergen

Fastigheten

Fastigheten byggdes 1964 och är belägen i Norra Högsbo Industriområde, ett av norra Europas största kluster av industriverksamheter. Fastigheten på Fältspatsgatan 8-12 är en del av tredje etappen av bostadsområdet Södra Änggården och beräknas stå klar för inflyttning 2024.

Lokalutformning

Här inne finns kontorslokaler med varierad planlösning samt praktiska lager- och produktionsytor.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Högsbo

Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.

Utforska området

Omgivning

Norra Högsbo Industriområde är ett av Norra Europas största kluster av industriverksamheter där drygt 1000 verksamma företag huserar. Historiskt har området varit odlingsmarker men när Göteborgs centrala industrier under 60-talet behövde omlokalisera sig byggdes nuvarande struktur upp. Numera är de stora landmärkena i området Pågens fabrik, Kahls kaffefabrik och Köpcenter 421 och kommer i framtiden att inkluderas i en av Göteborgs största bostadsbyggnationer då Dag Hammarsköldsleden kan komma att förändras till en boulevard som en förlängning av Linnegatan med bostäder och utökad kollektivtrafik. Här kommer också bostadsområdet Södra Änggården att växa upp med färdigställd byggnation 2025. I samband med byggnationen av Södra Änggården planeras det för en ny expressbusshållplats vid Marconimotet.

Kommunikationer

200 meter från fastigheten ligger busshållplatsen Olof Asklunds gata där lokalbussarna 82 och 758 tar resenärer till knutpunkterna Marklandsgatan, Radiomotet, Mölndals station, Frölunda torg och Heden.

Dag Hammarsköldsleden passerar fastigheten vid Marconimotet som leder trafiken vidare till Söderleden, 158:an mot Särö och Linnégatan.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i närområdet.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Marconimotet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/