Högsbo

Fältspatsgatan 2

Högsbo 3:12

I Högsbo industriområde, ett kluster av industriverksamheter, finns den här byggnaden utmed Fältspatsgatan. Högsbo industriområde är ett av Europas största inom denna kategori. Byggnaden stod klar 1964 som en del i att Göteborgs centrala industrier flyttade från centrum till Högsbo. Fastigheten är en del av tredje etappen i bostadsområdet Södra Änggården och beräknas stå klar för inflyttning 2023.

Fastighet: Högsbo 3:12

Lokaltyper: Industri, Kontor, Lager

Kommun: Göteborg

Område: Högsbo

Adress: Fältspatsgatan 2

Byggår: 1964

23 min till Landvetter flygplats

9 min till Centralstationen

2 st busslinjer

350 m till Dag Hammarskjöldsleden

Parkering finns i området

800 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

1 600 m till Köpcenter 421

150 m till Änggårdsbergen

Fastigheten

Fastigheten byggdes 1964 och är belägen i Norra Högsbo Industriområde, ett av norra Europas största kluster av industriverksamheter. Fastigheten är en del av tredje etappen i bostadsområdet Södra Änggården och beräknas stå klar för inflyttning 2023.

Lokalutformning

Byggnaden är gjord i tre plan tillsammans med ett källarplan, där lokalerna är övervägande lager- och produktionsyta med hög takhöjd. Till ytorna hör kontor i cellutformning längs ytterväggarna. Totalt finns fem entréportar där det finns ett huvudtrapphus med invändigt tegel och fyra interntrappor.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Högsbo

Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.

Utforska området

Omgivning

Norra Högsbo Industriområde är ett av Norra Europas största kluster av industriverksamheter där drygt 1000 verksamma företag huserar. Historiskt har området varit odlingsmarker men när Göteborgs centrala industrier under 60-talet behövde omlokalisera sig byggdes nuvarande struktur upp. Numera är de stora landmärkena i området Pågens fabrik, Kahls kaffefabrik och Köpcenter 421 och kommer i framtiden att inkluderas i en av Göteborgs största bostadsbyggnationer då Dag Hammarsköldsleden kan komma att förändras till en boulevard som en förlängning av Linnegatan med bostäder och utökad kollektivtrafik. Här kommer också bostadsområdet Södra Änggården att växa upp med färdigställd byggnation 2025.

Kommunikationer

200 meter från fastigheten ligger busshållplatsen Olof Asklunds gata där lokalbussarna 82 och 758 tar resenärer till knutpunkterna Marklandsgatan, Radiomotet, Mölndals station, Frölunda torg och Heden.

Dag Hammarsköldsleden passerar Högsbo och samlar trafik från Söderleden, 158:an och Linnégatan. Sväng av vid Marconimotet och kör mot Fältspatsgatan.

Service

Närmaste café finns i Erikshjälpens lokaler som har öppet samma tider som butiken. I området finns lunchrestauranger och önskas ett större utbud tar du dig snabbt med bil till Sisjöns handelsområde, Köpcenter 421 och Frölunda torg. I grannfastigheten finns Johnséns konditori med bakluckeförsäljning. Träningsverket finns på gångavstånd för gymträning.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i området.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Marconimotet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/