Gårda

Vestagatan 2

Gårda 1:15

Längs vackra Gullbergsån byggdes 1971 den här kontorsfastigheten i Gårda. 2015 genomfördes en större renovering där byggnaden fick stora glaspartier i taket som släpper in ljuset ända ner till entréplan. Gårda befinner sig på en spännande resa med storslagna planer att placera sig ännu mer som ett av Göteborgs företagarcentrum.

Fastighet: Gårda 1:15

Lokaltyper: Förråd, Garage, Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Gårda

Adress: Vestagatan 2

Byggår: 1971

17 min till Landvetter flygplats

4 min till Centralstationen

129 st parkeringsplatser

4 st spårvagnslinjer

13 st busslinjer

Certifiering Miljöbyggnad Silver

600 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

750 m till E6/E20

Fastigheten

Längs vackra Mölndalsån byggdes 1971 den här kontorsfastigheten i Gårda. 2015 genomfördes en större renovering där byggnaden fick stora glaspartier i taket som släpper in ljuset ända ner till entréplan. Gårda befinner sig på en spännande resa med storslagna planer att placera sig ännu mer som ett av Göteborgs företagarcentrum.

Lokalutformning

Lokalerna är anpassade för verksamheten som hyresgästen tillhandahåller där kontor och mötesrum var prioriterat. I samband med renoveringen upprustades också den interiöra gården med fönstertak och öppna gångar mellan kontorsplanen.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem för byggnader som baseras på svenska regler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad ger ett kvitto på viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och material. Miljöbyggnad delas upp i tre nivåer: Guld, Silver och Brons.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gårda

Ett par minuter från Göteborgs centrum ligger Gårda - området där klassisk industrihistoria och arbetarkvarter står axel mot axel med entreprenörer, innovatörer och kunskapsföretag. Idag står Gårda i startgroparna inför ett stort utvecklingssprång. Vi på Platzer har bestämt oss för att driva på Gårdas resa genom att utveckla två nya kontorshus.

Utforska området

Omgivning

Gårda är utpekat som ett av Göteborg Stads utvecklingsområden där kontorsfastigheter kommer varieras med lokal handel och bostäder. Redan nu har tusentals lägenheter byggts utmed ån i Norra Gårda och nästkommande projekt fokuseras på kontorsfastigheter på vardera sida av Ullevigatan. Platzer är högst delaktiga här med byggnationerna av Gårda Vesta på Vestagatan och Kineum på Drakegatan. Dessa två, tillsammans med fler skyskrapor, kommer förgylla södra Göteborg nya skyline. I Gårda sitter framförallt företag inom IT och konsultverksamheter som kommer kompletteras med nya spännande företag med framtidens bebyggelse.

Kommunikationer

200 meter från Vestagatan ligger Svingeln som efter ombyggnation kommer bli en ännu starkare knutpunkt i närheten av Göteborgs centralstation. Här passerar spårvagnarna 1, 3, 6 och 8, expressbussarna Blå, Grås, Gul, Svart och 17 samt lokalbussarna 58, 513 och 519.

Med bil kör man av E6/E20 vid Ullevimotet och svänger höger in på Anders Personsgatan och vidare mot Vestagatan.

Service

Gårda har ett stort urval av lunchrestauranger. Bara på Anders Personsgatan kan du hitta sushirestaurang, pizzeria och husmanskost tillsammans med nybakat bröd i Dahls Bageri. På Friggagatan ligger närmaste matvaruhandel. I området finns också flera av de stora gymkedjorna.

Parkering

129 parkeringsplatser finns i fastighetens källarplan. I närliggande Ceres-garaget finns ytterligare möjligheter att hyra parkeringsplatser.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns vid Svingeln.

Närmaste Sunfleet-station finns på Norra Ågatan samt i Ceresgaraget.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/