Centrum

Skeppsbron 5, 1703 kvm

Kontor

Å ena sidan pråligt och lekfullt.

Den gamla palatsliknande delen av Merkur, som uppfördes 1897 är både ståtligt och lekfullt med sina små torn och tidstypiska detaljer.

Å andra sidan stramt, elegant och öppet

Den nya delen av Merkur, med inspiration från hamnens industriella råhet och stenstadens robusta kvartersstruktur, knyter hela kvarteret närmare Rosenlund.

Välkommen till en kontrastrik helhet.

 

Lokalen på 1703 kvm ligger på plan 4 och 5 i den slottslika äldre delen av Merkur med utsikt över hamnen och med stadens utbud i ryggen. Under 1900-talets början var byggnaden huvudkontor för rederiet Svenska Lloyd.

Lokalen kommer att renoveras och anpassas helt till kommande hyresgäst.

 

Å ena sidan är det nära till vattnet. Å andra sidan är det mitt i stan.

Från kontoret får ni en hänförande vy över hamnen. Om stadens planer går i lås kommer en park anläggas på kajen framför huset inom några år.

Den nya delen av Merkur är först ut i den planerade bebyggelsen på Skeppsbron, som gör Stora Badhusgatan till en stadsgata och knyter ihop stråket från Järntorget till Stenpiren. Men redan idag finns närheten till stadens mest dynamiska och pulserande områden.

 

Lär mer om projektet Merkur här!

1703 m²

Lokaltyp: Kontor

Våning: 4

Antal arbetsplatser: 110

Område: Centrum

Adress: Skeppsbron 5

Tillträde: Q1 2022

Uthyrare
Marie Lekmark
Telefon: 031-63 11 82

Infrastruktur.

Merkur ligger nära både Järntorget och Stenpiren vilket är tur. Och retur.

Matkultur.

I bottenvåningen på den nya delen av Merkur kommer det att bli restaurang. Och Rosenlunds restaurangstråk når därmed ända ner till Skeppsbron.

Miljön är bara en del av ett större fokus på hållbar utveckling

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners tar vi ansvar för en bättre och mer hållbar framtid. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vår miljö. Eftersom fastigheter står för 40 procent av Sveriges totala energianvändning vill vi självklart arbeta för att minska den siffran. Ett sätt att göra detta är att teckna gröna hyresavtal med våra hyresgäster.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
Fastigheten

Inom Vallgraven 49:1

Merkurhuset uppfördes 1897 och är belägen på Skeppsbron. Det är en kontorsfastighet som är den äldsta kvarvarande byggnaden i området. Här möts besökaren av husets karaktäristiska fasad och tornen. Fastigheten är delägd med Bygg-Göta och förvärvades av Platzer under 2017.

Under 2019 har vi påbörjat utvecklingen av en ny byggnad som knyter ihop det befintliga Merkurhuset med staden och läker ihop det halva kvarteret. Läs mer om projektet här!

Läs om fastigheten
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

Kring vallgraven finns några av Göteborgs äldsta och finaste byggnader men också Nordens största stadsutvecklingsprojekt – Södra Älvstaden. Här kommer historien att blandas med ett nytt kajstråk, nya verksamheter och stora bostadsprojekt.

Utforska området

Liknande lokaler

Kontor
Skeppsbron 5
466 m²

Intresseanmälan

Skriv ner dina uppgifter i vårt kontaktformulär så tar vi kontakt med dig.