Centrum

Packhusplatsen 3, 247 kvm

Kontor

Nu kan vi erbjuda ett fint kontor i en av våra vackra fastigheter på Packhuskajen. Lokalen är smakfullt renoverad och består av öppet landskap, mötesrum i olika storlekar och en trevlig pausyta. Fastigheten ligger mitt emot Casinot och lokalen har en härlig utsikt över Älven. På gångavstånd nås både Centralstationen, Nordstan och kollektivknutpunkten Stenpiren där flertalet spårvagnslinjer, bussar och färja passerar.

Världshuset ligger på Packhusplatsen, som fram till 1883 kallades Franska Tomten. Namnet Franska Tomten kom till i slutet av 1700-talet, då den dåvarande svenske kungen Gustav III bytte till sig den västindiska ön S:t Barthélemy. I gengäld fick fransmännen tillgång till en tullfri hamn nära Packhusplatsen, Franska Tomten. Här uppfördes ett magasin för franska viner och man lät även bygga ett värdshus som fick namnet ”Franska värdshuset”.

1942 byggdes den nuvarande fastigheten på uppdrag av Transatlantic, ett svenskt rederi, och byggnaden stod klar 1944. Beställaren lät klä husets fasad helt i bohuslänsk Astrid-granit. Och så vitt vi vet, är byggnaden än idag ensamt i världen om det.

Namnet ”Världshuset” sammanfattar historien från det franska värdshus till de verksamheter därefter som alla haft en anknytning till handel med världens alla hörn. Här inne finns trevliga kontorsmiljöer på historisk grund som har ett toppläge tillsammans med den trevliga utsikten över älven och närhet till det nya levande kajstråket i centrala Göteborg. En vacker byggnad med spännande anor i en miljö som bubblar av möjligheter.

Tänk dig att flanera längs kajstråket på lunchen eller att slå sig ner på ett café under kvällen, ta ett glas vin och bara njuta av hamnlivet och utsikten över vattnet. Inom några år kommer området runt Skeppsbron att utvecklas till den nya spännande mötesplatsen vid älven. Vattnet kommer bli mer närvarande i stadsrummet och knyta samman staden över älven.

Utanför dörren med gångavstånd till Stenpiren samlas färdvägarna med båt, spårvagn och buss, precis som förr. Centralstationen och bussarna, som tar dig till och från Landvetter flygplats, ligger på gångavstånd. Hela stadens utbud av shopping, restauranger och caféer finns också på bekvämt promenadavstånd genom det pittoreska Kronhusområdet.

Om man stannar till och kikar lite närmare i och kring huset ser man historiens närvaro i olika utsmyckningar. Lyktstolpen vid västra sidan om huset har detaljrika, exotiska motiv som symboliserar mötena med människor och platser runt om i världen. Granitfasaden är dekorerad med reliefer av atletiska människor omgivna av symboler för hav och sjöfart. Innanför Världshusets portar möts du av en storslagen entré med ett mäktigt trapphus och fönster som blästrats i maritima motiv.

Välkomna på visning i denna anrika och vackra fastighet!

 

Gå på visning hemma!

Nu kan du gå på visning digitalt hemifrån. Vi använder oss vanligen av FaceTime, men kan även använda andra digitala lösningar som passar dig. Kontakta oss för att boka en tid.

Anmäl ditt intresse
247 m²

Lokaltyp: Kontor

Våning: 1

Antal arbetsplatser: 18-20

Område: Centrum

Adress: Packhusplatsen 3

Tillträde: 1 sep 2021

Uthyrare
Johanna Käck
Telefon: 031-62 53 18

Miljön är bara en del av ett större fokus på hållbar utveckling

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners tar vi ansvar för en bättre och mer hållbar framtid. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vår miljö. Eftersom fastigheter står för 40 procent av Sveriges totala energianvändning vill vi självklart arbeta för att minska den siffran. Ett sätt att göra detta är att teckna gröna hyresavtal med våra hyresgäster.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
Fastigheten

Nordstaden 20:5

1944 stod byggnaden på Packhusplatsen klar och dess första ägare och hyresgäst - Transatlantic - kunde flytta in. Insidan vittnar om denna hyresgäst med storslagna detaljer med havsanknytning. Idag profileras byggnaden som "Världshuset" efter värdshuset som huserade här efter Transatlantic. Här inne finns trevliga kontorsmiljöer på historisk grund. Tack vare sina tidigare hyresgäster och närheten till älven är huset ett kännetecken i Göteborgs-historien.

Läs om fastigheten
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

Kring vallgraven finns några av Göteborgs äldsta och finaste byggnader men också Nordens största stadsutvecklingsprojekt – Södra Älvstaden. Här kommer historien att blandas med ett nytt kajstråk, nya verksamheter och stora bostadsprojekt.

Utforska området

Liknande lokaler

Kontor
Odinsgatan 10
240 m²
Kontor
Lilla Bommen 3A
449 m²

Intresseanmälan

Skriv ner dina uppgifter i vårt kontaktformulär så tar vi kontakt med dig.