Backaplan

Krokegårdsgatan 5, 61 m2

Butik

Fin butikslokal i Centrumhuset på våning 2 med en öppen butiksdel samt en liten personalavdelning med fikarum. Lokalen blir ledig hösten 2019.

Backaplan är beläget på Hisingen där ca 130 000 invånare är bosatta och är ett av Sveriges största handelsområden med ca 110 000 m² handel och 120 butiker med en omsättning som uppgår till drygt 2,2 miljarder kronor. Stora etablerade branschkedjeföretag inom konfektion, vitvaror, sport, hus och hem mm kompletteras med mindre aktörer för ett komplett serviceutbud. Hisingen är ett område som expanderar kraftigt och kommunens prognoser visar på en dubblering av befolkningsmängden under en 20-årsperiod.

Backaplan har ett unikt läge alldeles norr om Göteborgs stadskärna med en mycket god infrastruktur där det är lätt att ta sig till området oavsett färdsätt. Vägnätet är väl utbyggt och Hjalmar Brantingsplatsen, som är Backaplans hållplats, är Göteborgs näst största knutpunkt med ett mycket stort antal buss och spårvagnslinjer. Även den som färdas till fots eller cyklar tar sig lätt till Backaplan, då det finns gott om cykel och gångbanor till området.

Området Backaplan skall utvecklas tillsammans med Frihamnsområdet för att skapa tydliga kopplingar mellan områdena och centrala Göteborg. Inom en 20-års period kommer Backaplan att bli en tätbebyggd blandstad med mycket cityhandel, bostäder, kulturliv och kontor. Med sitt läge mitt i Göteborgs stadskärna – blir området både en del av innerstaden och Hisingens centrum.

61 m²

Lokaltyp: Butik

Våning: 2

Område: Backaplan

Adress: Krokegårdsgatan 5

Tillträde: Q3-Q4 2019

Uthyrare
Johanna Käck
Telefon: 031-62 53 18
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljön är bara en del av ett större fokus på hållbar utveckling

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners tar vi ansvar för en bättre och mer hållbar framtid. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vår miljö. Eftersom fastigheter står för 40 procent av Sveriges totala energianvändning vill vi självklart arbeta för att minska den siffran. Ett sätt att göra detta är att teckna gröna hyresavtal med våra hyresgäster.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
Fastigheten

Tingstadsvassen 3:8

På Krokegårdsgatan ligger en av Backaplans mest populära platser - Gallerian. Den byggdes 1978 och genomförde en ombyggnation 1991 för att anpassa lokalerna till sina framtida hyresgäster. Gallerian har ett av Backaplans bästa lägen med Hjalmar Brantingsplatsens spår- och busshållplats utanför entrén. Idag rymmer gallerian 12 butiker och ett café. Backaplan kommer inom några år att förändras och förtätas till en mindre stad med handel och bostäder på älvens norra strandlinje.

Läs om fastigheten
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Backaplan

Som ett av Göteborgs fem utvecklingsområden ligger handelsområdet Backaplan många göteborgare varmt om hjärtat. De stora parkeringsytorna planeras till att bli en mix av bostäder, handel och grönområden – en framtida blandstad med nya Hisingsbron på perfekt avstånd till Centralstationen.

Utforska området

Liknande lokaler

Butik
Deltavägen 4
659 m²
Kontor
Gårdatorget 1-2
811 m²

Intresseanmälan

Skriv ner dina uppgifter i vårt kontaktformulär så tar vi kontakt med dig.