Arendal

Terminalvägen 6, Arendal - 7952 kvm

Lager

I attraktiva logistik- och industriområdet Arendal finns lagerfastigheten ARP på 7952 kvm. ARP ligger på Sveriges främsta logistikläge, nära Göteborgs hamn och de större motorlederna, något som gör fastigheten optimal för omlastning och som distributionsterminal.

Lager- och logistikytan består av 7279 kvm modernt och effektivt varmlager, med 8,50 meter fri takhöjd. Dessutom finns yta under skärmtak på 1643 kvm med cirka 6 meter i takhöjd. I anslutning finns även ett kontor i två våningsplan på 673 kvm, med omklädningsrum och modern kontorsindelning. Utomhusytan består av 4000 kvm, inklusive 16 parkeringsplatser.

 

7952 m²

Lokaltyper: Lager, Logistik

Våning: 2

Område: Arendal

Adress: Terminalvägen 6

Tillträde: 2021-01-01

Uthyrare
Kristian Sundborn

Området

Arendal har ett perfekt läge för allt som har med produktion och logistik att göra. Området har utformats för att passa verksamheterna i närheten, dvs Götaverkens varvsindustri och Torslandas fordonsindustri. Vid 50-talets slut fick Arendal axla huvudrollen när Cityvarvets kapacitet inte var tillräcklig. En del av dagens infrastruktur kan härledas till varvsepokens start, till exempel järnvägen som går hela vägen ut till Arendal för att koppla ihop Nordens största hamn med fordonsindustrin i Torslanda.

En av Arendals mest spektakulära byggnader är den gigantiska Skrovhallen – 30 meter i takhöjd, 228 meter i lång och 70 meter bred. Här byggdes totalt 107 fartyg fram till 1989. Idag är hallen moderniserad och anpassad för dagens industriella behov. Men innovationsrikedomen är värd att behålla och ger svåröverträffade möjligheter för nya tidens skapelser från Göteborg. I Arendal och intilliggande Lindholmen och Torslanda finns alla möjligheter att utveckla företag med stora ambitioner inom produktion och logistik.

Europas bästa stad att arbeta i

Platzer har en lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Vi vet hur viktigt det är att era lokaler är anpassade efter verksamheten, inte minst inom lager- och logistiksegmentet. Med oss får ni en långsiktig och Göteborgsanknuten förvaltare och fastighetsägare. Vi har en vision om att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i. För att lyckas med det, måste vi tänka brett. Till exempel på logistik, som är en nyckelfaktor när det gäller att få en stad att blomstra.

Möjlighet till framtida expansion

Tillsammans med oss kan ni fortsätta att växa. I angränsande Torslanda planerar vi de kommande åren att uppföra flera lager- och logistikbyggnader, bland annat en Logistikpark med en total utvecklingsbar yta på 90 000 kvm.

Mer om de planerade nybyggnationerna hittar ni på våra projektsidor för logistik och industri.
Områdeskarta ArendalBild: Karta över Arendal

Miljön är bara en del av ett större fokus på hållbar utveckling

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners tar vi ansvar för en bättre och mer hållbar framtid. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vår miljö. Eftersom fastigheter står för 40 procent av Sveriges totala energianvändning vill vi självklart arbeta för att minska den siffran. Ett sätt att göra detta är att teckna gröna hyresavtal med våra hyresgäster.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
Fastigheten

Arendal 764:720

Fastigheten i Arendal är den största till ytan i Platzers bestånd. Den förvärvades i slutet av 2016 i en affär som utökade den uthyrbara ytan markant. Fastigheten består av ca 40 byggnader med varierad funktion av kontor, produktion-, logistik- och lagerlokaler. Fordonsindustrin är dominerande i området där många företag är producerande för olika industriverksamheter. I förvärvet av fastigheten finns utrymme att uppföra flertal logistiklokaler.

Läs om fastigheten
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Arendal

I det före detta varvsområdet Arendal skapar numera nya företag sin historia. Med närheten till transporten från Göteborgs hamn, idéerna från Lindholmen och produktionen i Torslanda har Arendal kunnat skapa en perfekt position som ett logistikcenter av yppersta världsklass!

Utforska området

Liknande lokaler

NYPRODUKTION INDUSTRI/LOGISTIK
Lager
Arendals Allé 1
14000 m²
Kontor
Arendal ARC
965 m²
Kontor
Arendals Allé 2
370 - 740 m²
Kontor
Arendal ARC
1247 m²
Kontor
Arendals Skans 23
1951 m²

Intresseanmälan

Skriv ner dina uppgifter i vårt kontaktformulär så tar vi kontakt med dig.