Arendal

Arendal A1, 14 000 kvm

Lager

Arendal är ett av Sverige främsta logistiklägen. Här ska vi uppföra en toppmodern logistikanläggning. Strategiskt placerad nära centrala Göteborg, granne till bilindustri och Nordens största hamn. Med möjlighet att hyra från 7 000 m2 till 14 000 m2 passar Arendal A1 er som är ute efter en flexibel logistiklösning med en långsiktig ägare och förvaltare.
Hos oss kan ni växa. Kommande år ska vi bygga ytterligare 150 000 m2 logistik- och industrianläggningar i närområdet.

Med direktaccess till de stora motorlederna, närhet till Torslanda fordonsindustri, Göteborgs Hamn och innovativa Lindholmens Science Park är Arendal är ett av Göteborgs bästa lägen för transport av varor och gods. Den planerade nybyggnationen ligger centralt placerad i Arendal på en av de få oexploaterade ytorna som finns kvar i området. Här ska vi uppföra en modern logistikanläggning med en golvbärighet på 5 ton/ m2 och 11,7 meter fri takhöjd på totalt 14 000 m2.  Arendals kulle är med andra ord en unik chans att etablera sig i Göteborgs absoluta logistikcentrum.

För er som kommer in tidigt i processen har ni stora möjligheter att skräddarsy er egen produkt. Bestäm själva hur stora kontorsytor ni önskar, från 240 m2 till 2 000 m2. Och känns 14 000 m2 logistik för stort så kan även dessa ytor anpassas och delas upp i två enheter om 7 000 mvardera.

Gå på visning hemma!

Nu kan du gå på visning digitalt hemifrån. Vi använder oss vanligen av Teams, men kan även använda andra digitala lösningar som passar dig. Kontakta oss för att boka en tid.

Anmäl ditt intresse
14000 m²

Lokaltyper: Lager, Industri, Logistik

Område: Arendal

Adress: Fraktgodsgatan

Tillträde: Ca 18 månader efter byggstart

Uthyrare
Monica Söderbäck
Telefon: 031-63 03 02
Torslanda och Arendal 

De bägge grannområdena Arendal och Torslanda, på Sveriges ytmässigt femte största ö Hisingen, är synonyma med tillväxt, industriell produktion och global handel. Som logistikområde är det Nordens mest strategiska och mest byggintensiva. En hög koncentration av industrier, exportföretag och oslagbar infrastruktur har hög attraktionskraft på företag från alla världsdelar, på jakt efter ett starkt och expansivt fotfäste i Europa.

Växtkraft

Tillsammans med oss kan ni fortsätta att växa i Arendal och Torslanda. Här planerar vi de kommande åren att uppföra flera lager- och logistikbyggnader. Samtidigt har varvsepoken lämnat spår som är en stor tillgång. Vi har idag flera byggnader som ger unika förutsättningar för logistikverksamhet och industriproduktion. En bit bort ligger Lindholmen Science Park, där IT-bolag, konsulter, utvecklingsbolag och akademi har ett tätt samarbete och drar nytta av varandras styrkor. Idag byggs det logistikanläggningar, lager och kontor på mark som tidigare var grusplättar och baksidor. Här skapas förutsättningarna för nya, industriella framgångssagor i Sveriges bästa logistikområde.

 

 

Miljön är bara en del av ett större fokus på hållbar utveckling

Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners tar vi ansvar för en bättre och mer hållbar framtid. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vår miljö. Eftersom fastigheter står för 40 procent av Sveriges totala energianvändning vill vi självklart arbeta för att minska den siffran. Ett sätt att göra detta är att teckna gröna hyresavtal med våra hyresgäster.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
Fastigheten

Arendal 764:720

Fastigheten i Arendal är den största till ytan i Platzers bestånd. Den förvärvades i slutet av 2016 i en affär som utökade den uthyrbara ytan markant. Fastigheten består av ca 40 byggnader med varierad funktion av kontor, produktion-, logistik- och lagerlokaler. Fordonsindustrin är dominerande i området där många företag är producerande för olika industriverksamheter. I förvärvet av fastigheten finns utrymme att uppföra flertal logistiklokaler.

Läs om fastigheten
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Arendal

I det före detta varvsområdet Arendal skapar numera nya företag sin historia. Med närheten till transporten från Göteborgs hamn, idéerna från Lindholmen och produktionen i Torslanda har Arendal kunnat skapa en perfekt position som ett logistikcenter av yppersta världsklass!

Utforska området

Liknande lokaler

Kontor
Arendals Skans 23
1951 m²
Kontor
Arendal ARC
1247 m²
Kontor
Arendals Allé 2
370 - 740 m²

Intresseanmälan

Skriv ner dina uppgifter i vårt kontaktformulär så tar vi kontakt med dig.