Framtidens logistikmöjligheter finns i Torslanda

I Torslanda, nära fordonsindustrin och Nordens största hamn med direktaccess till de stora motorlederna planerar vi att uppföra en rad lager- och logistikanläggningar som varierar från 5 000 m2 till 75 000 m2. Området har inte tidigare varit tillgängligt för utveckling, vilket gör detta till en unik chans för det företag som vill etablera sig i Sveriges absoluta logistikcentrum.

Det råder ingen tvekan. Göteborg är Sveriges logistikhuvudstad. Med närheten till Göteborgs hamn och en framtidssatsande, stark kommun i ryggen är det inte konstigt att Göteborg har blivit framröstad till Sveriges bästa logistikläge 18 år i rad.

Det företag som kommer tidigt in i processen har stora möjligheter att påverka slutresultatet. Tillsammans med oss kan ni skräddarsy er produkt. I oss får ni dessutom en långsiktig ägare och förvaltare, och när ni är redo att växa kan vi göra det tillsammans. Kommande år ska vi bygga totalt 150 000 m2 logistik- och industrianläggningar i närområdet.

Adress: Sörredsvägen

Lokaltyper: Industri, Lager, Logistik

Inflyttning: 18 månader från byggstart

Kommun: Göteborg

Område: Torslanda

  • Kommunikation

    Till industriområdet i Torslanda går det ett flertal olika expressbussar och lokalbussar från de flesta av Göteborgs större knutpunkter.

  • Lokalernas utformning

    Lokalerna har en golvbärighet på 5 ton/ m2 och har mellan 11,7 till 20 meter fri takhöjd. Kontorsytor kan byggas flexibelt enligt önskemål i anslutning till lager- eller produktionsbyggnaden om inte annat anges nedan. Portar byggs flexibelt enligt önskemål.

Logistikiskt överlägset

Att Göteborg, och Torslanda i synnerhet, är Sveriges bästa logistikområde behöver man inte debattera om särskilt länge. Ta närheten till Göteborgs hamn, den fungerande godstrafiken och direktaccess till de stora motorlederna så förstår man att området redan har en modern och välfungerande infrastruktur. Självklart förenklar det arbetet med att skapa framtidslösningar för logistikbyggnader i Torslanda. Nu tar vi nästa steg och utvecklar Torslanda till ett ännu starkare logistikcenter.

Sörred 7:21 

Var: Hisingsleden
Byggstart: 2020
Yta: 20 000 m2

Syrhåla 3:1 

Var: Väg 155.
Byggstart: 2022
Yta: 40 000 m2

Sörred 8:11 

Var: Väg 155
Byggstart: 2022–2023
Yta: 8 000 m2
Golvbärighet: 5 ton/ m2

Sörred 7:25
Detaljplan saknas

Var: Hisingsleden
Byggstart: 2022–2023
Yta: 10 000 m2 + 10 000 m2

Syrhåla 4:2
Detaljplan saknas

Här planeras byggnation av ett flertal små till medelstora logistikbyggnader.
Var: Väg 155
Byggstart: 2022 –
Ytor: 5 000 – 20 000 m2

Områdeschef
Joakim Lindberg
Telefon: 031-62 53 17
Affärsområdeschef industri/logistik
Johan Franzén
Telefon: 031-63 03 18
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem för byggnader som baseras på svenska regler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad ger ett kvitto på viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och material. Miljöbyggnad delas upp i tre nivåer: Guld, Silver och Brons.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Torslanda

Om Göteborg är en bil, så är Torslanda själva motorn i Göteborgs industriella framfart. Utan Torslandas fordonsindustri hade Göteborg inte sett likadant ut. Här har Volvos framgångar banat väg för ett koncentrerat industriellt nav för sina och de många underleverantörers verksamheter.

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/