Framtidens logistikmöjligheter finns i Torslanda

Det råder ingen tvekan. Göteborg är Sveriges logistikhuvudstad, med närheten till Göteborgs hamn och en framtidssatsande, stark kommun i ryggen. I Torslanda möter Platzer marknadens behov genom att uppföra förstklassiga logistik- och lagerlokaler.

Adress: Sörredsvägen

Lokaltyper: Industri

Kommun: Göteborg

Område: Torslanda

  • Kommunikation

    Till industriområdet i Torslanda går det ett flertal olika expressbussar och lokalbussar från de flesta av Göteborgs större knutpunkter.

  • Service

    Här utvecklas serviceutbudet hela tiden tillsammans med nuvarande verksamheter. Lunchrestauranger, gym och service så som bank, frisör och hotell finns här idag. I takt med att området utvecklas tillkommer fler möjligheter att bidra med handel.

Logistikiskt överlägset

Att Göteborg, och Torslanda i synnerhet, är Sveriges bästa logistikområde behöver man inte debattera om särskilt länge. Ta närheten till Göteborgs hamn, den fungerande godstrafiken och direktaccess till de stora motorlederna så förstår man att området redan har en modern och välfungerande infrastruktur. Självklart förenklar det arbetet med att skapa framtidslösningar för logistikbyggnader i Torslanda. Nu tar vi nästa steg och utvecklar Torslanda till ett ännu starkare logistikcenter.

Nybyggnader i Arendal-Torslanda

När Platzer 2016 förvärvade Arendal-Torslanda ingick 787 000 kvm mark i köpet. Här planerar vi nu för lager- och logistiklösningar från 5 000-50 000 kvm BTA. I samråd med nya hyresgäster uppför vi moderna och flexibla fastigheter utifrån behov. Byggtiden beräknas på ca 18 månader beroende på bygglovsprocessen.

1:a på logistikrankingen

Möttesplatsen ”Intelligent Logistik” rankar varje år Sveriges bästa logistiklägen. Göteborg har sedan tävlingen började alltid placerat sig i topp på listan där Arendal-Torslanda är navet för utmärkelsen. För en stark placering finns sex kriterier som styr placeringen där Göteborg träffade rätt på 93 av 100 poäng. De tre tyngsta kriterierna är att ha ett starkt geografiskt läge, en allsidig, tillgänglig och hållbar logistisk infrastruktur samt en samlad logistikyta och volym av tillkommande logistikyta de senaste fem åren.

Lågrisk logistik

Allt talar för att ytterligare logistiksatsningar i Göteborg kommer att nå framgång. Därför är det extra spännande att genomföra satsningar där vi kompletterar Torslandas nuvarande logistikområde med fler moderna och flexibla byggnader.

Logistikprojekt på fyra platser

Syrhåla 3:1, 4:2

Markareal 362.000m2

Detaljplan finns på 3:1 och saknas på 4:2

 

Sörred 7:25

Markareal 107.000m2

Detaljplan saknas

 

Sörred 8:12

Markareal 253.000m2

Detaljplan finns

 

Sörred 7:21

Markareal 65.000m2

Detaljplan finns

Uthyrare
Monica Söderbäck
Telefon: 031-63 03 02
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda. Tillsammans för och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Torslanda

Om Göteborg är en bil, så är Torslanda själva motorn i Göteborgs industriella framfart. Utan Torslandas fordonsindustri hade Göteborg inte sett likadant ut. Här har Volvos framgångar banat väg för ett koncentrerat industriellt nav för sina och de många underleverantörers verksamheter.

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/