Ett nybyggt townhouse i norra Gårda

Källhuset blir ett nytt vackert inslag i Norra Gårdas stadsbild. Genom äkta material som tegel i kombination med rejäla järndetaljer och stora fönster bidrar huset till att skapa en modern och mysig kvarterskänsla i stadsdelen. Med en totalyta på cirka 1 650 kvadratmeter passar huset perfekt för ett företag med 80–90 anställda om man vill ha hela huset för sig själv, men det kan också delas upp på de fem olika våningarna som vardera är på cirka 270–380 kvadratmeter.

Adress: Källhusgatan 14

Lokaltyper: Kontor, Förråd

Våningar: 5

Projektstart: Höst 2018

Inflyttning: Enligt överrenskommelse

Kommun: Göteborg

Område: Gårda

  • Kommunikationer

    Goda kommunikationer till både nöje och nytta. Enkelt att ta sig till Centralstationen med både buss och spårvagn.

  • Service

    Stort utbud av restauranger och caféer som lämpar sig för både lunchmöten och after work. Vårda hälsan på något av gymmen i området. Här finns också många servicebutiker och parkeringsplatser.

  • Certifieringar

    Ambitionen är att certifiera enligt Breeam Very Good.

Källhuset är ett kontorshus med ”townhouse-känsla” i centrala Göteborg. Äkta material som tegel i kombination med rejäla järndetaljer gifter ihop sig med norra Gårda området. Lite privat men ändå öppet och modernt ljust med stora fönster med industrikänsla. Smarta detaljer som skapar förutsättningar för ett behagligt inomhusklimat. Genom en port kommer man till den gröna uteplatsen där man kan ha ett möte eller hämta inspiration vid behov. På de två översta våningsplanen har man tillgång till härliga terrasser i solläge.

Kontorsytor med estetik och atmosfär

Detta nybyggda speciella hus passar perfekt för ett företag med 80 – 90 anställda om man vill ha hela huset för sig själv på totalt ca 1 650 kvm. Men det kan också delas upp på de fem olika våningarna som vardera är på ca 270 – 380 kvm. Kollaborativa mötesytor, konferensrum med olika funktioner – här finns stor möjlighet att påverka från start. På gatuplan finns potential till egen lounge eller en loungeyta för flera företag. Husets kontorsytor lämpar sig till företag som har krav på estetik och atmosfär.

Exteriört i fasad eftersträvar vi robusta material som typ tegel, cortenstål vilket ligger i linje med arvet av Gårdas industriella historia. Interiört jobbar vi med moderna material valda utifrån ett förvaltnings- och hållbarhetsperspektiv, gemensamma ytor återspeglas och kopplas till de exteriöra materialen.

Projektuthyrare
Marie Lekmark
Telefon: 031-63 11 82
Projektledare
Pontus Bern
Telefon: 031-62 53 22

BREEAM

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gårda

Ett par minuters promenad från Göteborgs centrum ligger Gårda - ett område där klassisk industrihistoria och arbetarkvarter står axel mot axel med entreprenörer, innovatörer och kunskapsföretag. Idag står Gårda i startgroparna inför ett stort utvecklingssprång. Vi på Platzer har bestämt oss för att driva på Gårdas resa genom att utveckla tre nya kontorshus.

Utforska området

Omgivning

Källhuset ligger i en levande stadsdel som knyts allt närmare centrum. Välplanerade ytor växer fram och skapar bra förutsättningar för en naturlig mix av boende och arbetsliv. Men här finns inte bara bostäder och kontor. Restauranger, kaféer, butiker och annan service innebär att stadsdelen är levande alla tider på dygnet.

Kommunikationer

Området ligger strategiskt väl till för både när- och långpendlare. Kollektivtrafiken vid Svingeln finns ett stenkast bort och det är promenadavstånd till Centralstationen och Friggagatans café- och restaurangutbud. Det är nära till genomfartslederna E6 och E20 och det finns gott om parkeringsplatser i området, både för bilar och cyklar

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/