Vid Gullbergsvass utvecklas ett älvnära kontor

Med Göta Älv som närmaste granne arbetar Platzer med att färdigställa fastighetsprojektet på Kämpegatan. I de två husen som tillhör fastigheten planeras en påbyggnation av ytterligare en våning tillsammans med att ge ljusgårdarna ännu mer visuellt utrymme – både för hyresgäster och förbipasserande.

Adress: Kämpegatan 3-7

Lokaltyper: Kontor, Butik, Restaurang

Våningar: 6

Projektstart: Höst 2017

Inflyttning: Höst 2019

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Moderna kontor vid Göta Älv

Precis utanför Kämpegatan rinner Göta Älv sakta fram. Här vid älvkanten utvecklar vi byggnaden som vi själva flyttade in i under 2017 med en ny fasad, en påbyggnation av ett våningsplan och nya moderna kontor i Gullbergsvass. Påbyggnationen kommer stå klart under första månaderna av 2019 och vi kan då välkomna de nya hyresgästerna in till nya moderna kontor med flexibla möjligheter.

Idag består fastigheten av två byggnader i fem våningsplan med invändiga ljusgårdar öppna mot Göta Älv. Husen är utformade som var sitt U där ljusgården släpper in ljuset hela vägen in till kortsidan. På kortsidan finns entréerna in till husen där hiss och trappor leder hyresgäster och deras besökare vidare in i byggnaden.

I ljusgården i bottenplanet planeras coworking-ytor, restaurang, café, service och publika verksamheter som vetter ut mot torget utanför entrén. I källarplanet renoveras duschutrymmet med tillhörande bastu och garaget både för bilar och cyklar.

Lokalutformning

Varje våningsplan har en entrédel som är öppen mot den inglasade ljusgården med utsikt mot Göta älv. Ljusgården och bottenplanet kommer att erbjuda ett rikt serviceutbud och i källaren finns även två separata duschutrymmen med tillhörande bastu. Här skapar vi moderna kontor för framtiden.

Kommersiell förvaltare
Agneta Frigård
Telefon: 031-62 53 27
Uthyrare
Michael Albrektson
Telefon: 031-62 53 19
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

Kring vallgraven finns några av Göteborgs äldsta och finaste byggnader men också Nordens största stadsutvecklingsprojekt – Södra Älvstaden. Här kommer historien att blandas med ett nytt kajstråk, nya verksamheter och stora bostadsprojekt.

Utforska området

Kommunikationer

Göteborgs Centralstation, Nils Ericson Terminalen, Nordstan och Lilla Bommen finns alla inom 10-15 minuters promenad från Kämpegatan. Var du än bor i eller runt Göteborg tar du dig snabbt och flexibelt in till Göteborgs kärna.

Service

I Gullbergsvass finns ett flertal populära lunchrestauranger. På gångavstånd ligger Nordstans shoppingmöjligheter. Avenyn, Nordiska Kompaniet och Arkaden kommer man snabbt till via kollektivtrafiken.

Parkering

I huset utvecklar vi ett garage i källarplan där 98 parkeringsplatser och cykelparkering kommer ingå.

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/