Etablera er i Göteborgs absoluta logistikcentrum

Arendal är ett av Sverige främsta logistiklägen. Här ska vi uppföra en toppmodern logistikanläggning. Strategiskt placerad nära centrala Göteborg, granne till bilindustri och Nordens största hamn. Med möjlighet att hyra från 7 000 m2 till 14 000 m2 passar Arendal A1 er som är ute efter en flexibel logistiklösning med en långsiktig ägare och förvaltare.

Hos oss kan ni växa. Kommande år ska vi bygga ytterligare 150 000 m2 logistik- och industrianläggningar i närområdet.

Med direktaccess till de stora motorlederna, närhet till Torslanda bilindustri, Göteborgs Hamn och innovativa Lindholmens Science Park är Arendal är ett av Göteborgs bästa lägen för transport av varor och gods. Den planerade nybyggnationen ligger centralt placerad i Arendal på en av de få oexploaterade ytorna som finns kvar i området. Här ska vi uppföra en modern logistikanläggning med en golvbärighet på 5 ton/ m2 och 11,7 meter fri takhöjd på totalt 14 000 m2.  Arendal A1 är med andra ord en unik chans att etablera sig i Göteborgs absoluta logistikcentrum.

För er som kommer in tidigt i processen har ni stora möjligheter att skräddarsy er egen produkt. Bestäm själva hur stora kontorsytor ni önskar, från 240 m2 till 2000 m2. Och känns 14 000 m2 logistik för stort så kan även dessa ytor anpassas och delas upp i två enheter om 7 000 m2 vardera.

Adress: Fraktgodsgatan

Lokaltyper: Lager, Logistik

Våningar: 2

Projektstart: 2019

Inflyttning: 18 månader efter byggstart

Kommun: Göteborg

Område: Arendal

  • Kommunikation

    Till Arendal går det ett flertal olika expressbussar och lokalbussar från de flesta av Göteborgs större knutpunkter.

  • Lokalens utformning

    Lokalen har en golvbärighet på 5 ton/ m2 och 11,7 meter fri takhöjd och kan hyras i sin helhet på 14 000 m2 eller delas upp i två enheter. I anslutning till logistikytorna byggs flexibla kontorsytor mellan 240 m2 – 2000 m2.

Området

Arendal har ett perfekt läge för allt som har med produktion och logistik att göra. Området har utformats för att passa verksamheterna i närheten, dvs Götaverkens varvsindustri och Torslandas fordonsindustri. Vid 50-talets slut fick Arendal axla huvudrollen när Cityvarvets kapacitet inte var tillräcklig. En del av dagens infrastruktur kan härledas till varvsepokens start, till exempel järnvägen som går hela vägen ut till Arendal för att koppla ihop Nordens största hamn med fordonsindustrin i Torslanda.

En av Arendals mest spektakulära byggnader är den gigantiska Skrovhallen – 30 meter i takhöjd, 228 meter i lång och 70 meter bred. Här byggdes totalt 107 fartyg fram till 1989. Idag är hallen moderniserad och anpassad för dagens industriella behov. Men innovationsrikedomen är värd att behålla och ger svåröverträffade möjligheter för nya tidens skapelser från Göteborg. I Arendal och intilliggande Lindholmen och Torslanda finns alla möjligheter att utveckla företag med stora ambitioner inom produktion och logistik.

Europas bästa stad att arbeta i

Platzer har en lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Vi vet hur viktigt det är att era lokaler är anpassade efter verksamheten, inte minst inom lager- och logistiksegmentet. Med oss får ni en långsiktig och Göteborgsanknuten förvaltare och fastighetsägare. Vi har en vision om att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i. För att lyckas med det, måste vi tänka brett. Till exempel på logistik, som är en nyckelfaktor när det gäller att få en stad att blomstra.

Möjlighet till framtida expansion

Tillsammans med oss kan ni fortsätta att växa. När 14 000 m2 känns trångt kan vi erbjuda er nybyggnation endast 10 minuter bort i Torslanda. Här planerar vi de kommande åren att uppföra lager- och logistikbyggnader mellan 7 000 m2 och 75 000 m2, med en total utvecklingsbar yta på drygt 150 000 m2.

Projektuthyrare industri/ logistik
Monica Söderbäck
Telefon: 031-63 03 02
Områdeschef
Joakim Lindberg
Telefon: 031-62 53 17
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem för byggnader som baseras på svenska regler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad ger ett kvitto på viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och material. Miljöbyggnad delas upp i tre nivåer: Guld, Silver och Brons.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Arendal

I det före detta varvsområdet Arendal skapar numera nya företag sin historia. Med närheten till transporten från Göteborgs hamn, idéerna från Lindholmen och produktionen i Torslanda har Arendal kunnat skapa en perfekt position som ett logistikcenter av yppersta världsklass!

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan